[]

Türk Halkının Aşırı Cahil Olması Sorunsalı

Kafayı yiyeceğim ya. Internette yorumları okuyunca, videoları izleyince umudum biraz daha azalıyor. Internet geldi cahillik azaldı diyorlardı bence hiç de öyle değil. Cahiller internet sayesinde cahilliklerini pekiştirdiler. Kendi dillerini bile düzgün yazamıyorlar, yorumlara bakarken gözlerim kanıyor.

Bir de AKP sayesinde cehalet ayıplanmıyor, kutsanıyor. Cahil insanlar şirin, halk kitlesi olarak yansıtılıyor.
Bu cehaletin bir çözümü yok mu?

 
Çözümü 90-100 yıl

Medeniyet oldugu yerde kalirsa tabii
  • fin  (05.04.17 20:19:45) 
eğitim diyeceğim de o durum da Türkiye için ne olduğu ortada.


  • qazaqwsx  (05.04.17 20:34:47) 
Bu millete cahil diye diye dgeldiginiz hal ortada. Daha çok çıldıracaksınız.


  • doxanikee  (05.04.17 20:41:23) 
Bu durum gittikçe artıyor. Okul müfredatları boşalıyor, gelecek yıl uygulanmaya başlayacak olan müfredattan çoğu şey kalkıyor. Tarih derslerinden zaten Atatürk konuları kaldırılmaya devam ediyor. Yeni liseliler milli bilinçten uzak yetiştiriliyor.
Evet; ahlaki olarak, dini olarak, kişilik olarak cahillik kutsanıyor. Cehaletin çözümü eğitim. Eğitim bilinçli olarak çökertiliyor benim gözümde.

  • uzunuzunilgi  (05.04.17 20:56:02 ~ 20:56:42) 
bu akp sayesinde cehalet ayıplanmıyor falan demişsin de yaşınız kaç? 28 şubat sürecinde okumuş cahillerin yediği naneler olmasaydı bu duruma gelmeyecekti. akp 15 yıldır ekmeğini yiyor o tarihin...


  • gotic  (05.04.17 20:57:33) 
Türkiye'nin okumuşu da yobaz maalesef. Özgüven problemi var toplumun. Ondan kamplara ayrılma ihtiyacı hissediliyor.


  • arnold schwarzeneger  (06.04.17 09:39:01) 
Cehaletin çözümü eğitim en basit haliyle ama @uzunuzunilgi'nin dediği gibi eğitim sistemi de bile isteye bozuluyor.

Önceden hükümetlerle eğitim sistemi değişirdi, AKP 2001'den beri eğitim sistemini süzgeçe çevirdi. Sınav sistemi değişiyor; kopya var deniliyor yine değişiyor, sınavlar iptal ediliyor, insanların emekleri boşa gidiyor, iki aşamalı sınav sistemine geçiyoruz deniliyor, sonra okul notları da önemli deniliyor, dersaneler kapattırılıyor ama okulların kalitesi hala yerlerde.

Öğretmenleri daha göreve başlamadan öğretmenlikten soğutuyorlar KPSS ve atama stresleri sayesinde. Her yere üniversite açılmasının doğal sonucu olarak öğrenciler kadar öğretmenler de cahil, KPSS'yi geçecek kadar "ezberliyor" ve sınıfla baş başa kaldığında ne ders anlatmayı ne de disiplini becerebiliyor.

Öğrenciler tabiri caizse piç olmuş ve disipline edilemiyorlar, öğretmeni tehdit ediyorlar, telefon/tablet sayesinde sıfır odak, sıfır ilgi, sıfır merak.

Elimde olsa kardeşimi o boktan liseye göndermek yerine evde Khan Academy gibi harika kaynaklar eşliğinde kendi bildiklerimle de harmanlayarak yetiştirmek isterdim. Okullar gerçekten çok kötü ve daha kötü olmaya devam ediyor.
  • chicha  (06.04.17 11:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.