[]

Coca Cola'nın Yeni 330ml'lik Kutuları Hakkında

Merhabalar,

Hatırlarsanız 2012 gibi, Coca Cola 250ml'lik ince uzun kutular çıkartmıştı. O zamanlar, obezite vb. sağlık problemlerine karşı, porsiyonlarının küçültüldüğünü okumuştum veya duymuştum. Yanlış olabilir, öyle hatırlıyorum. Sonra o kutuların biraz daha küçüğü de çıktı. 200ml'lik olabilir.

Bu sene de 330ml'lik ince uzun kutular çıktı. Standart kutu porsiyonu. Hatta ilk kez bir restoranda böyle getirdiler. Hani kola istersiniz, sadece 250ml'lik küçük şişe vardır, hemen biter sinir olursunuz. Bunu görünce, aynı şekilde küçük kutu getirdi garson diye bakarken, 330'luk olduğunu fark ettim.

Merak ettiğim, Coca Cola neden böyle büyük bir değişime gitti:

Kısa ve şişman kutunun sağlıksız imajını, zamanla porsiyonlarını büyüterek ince ve uzun şekle getirerek eskisi gibi satılmasını mı amaçlıyorlar?

Lojistik bir avantajı mı oldu?

Veya ne oldu?

 
çap küçüldükçe lojistik avantajı olur ancak bunun için yaptıklarını sanmıyorum. avantaj peşine düşülecek kadar değildir.


  • tukenmez adam  (05.04.17 14:46:35) 
product life-cycle management.


  • stewie  (05.04.17 14:50:19) 
tamamen pazarlama amacıyla. fiyatı yükseltmek nedeniyle gramajı veya ml'yi düşürüyorlar.


  • vayezikhan  (05.04.17 15:07:42) 
Bir nedeni de talep olayından olabilir. İnce uzun kutular şişmanlara oranla daha ilgi çekmiş olabilir. Bahsettiğiniz gibi imaj olarak da ince kutular daha güzel geliyor göze. 250 ml'lik incelerin çok satıldığını görünce, eski kutuları da bu şekilde üretme yoluna girmiş olabilirler.


  • pokepoke  (05.04.17 15:13:27) 
ince uzunlar daha şık bence.


  • bohr atom modeli  (05.04.17 16:37:42) 
kutu olayını bilmiyorum ama 25 sene kola içmiş biri olarak (son 1 senedir içmiyorum) pepsi hem şişe tasarımında hemde lezzet olarak kolaya tur bindirir. ki ben çok fanatik coca colacıydım iyice berbar iğrenç bir tada dönüştü şimdi lezzetini bozdukları kolayı şişe tasarımıyla satmaya çalışıyorlarsa o da yanlış pesiye karşı en büyük avantajı kırmızı rengi ve el yazısıyla yazılan adı. yoksa pepsi ciddi anlamda hoplatır kolayı.


  • hayvan gibi yazar  (05.04.17 17:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.