[]

borsa ve temettü sorusu

arkadaşlar selam,

eczacıbaşı ilaç'ın hissesi var bir miktar. (ecilc) temettü verecek sanırım. temettüden sonra da hisseler genelde düşüyormuş. temettü sonrası nasıl hareket etmeliyim? temettüyü ne zaman veriyor bir de? ben internette göremedim.


 
Kısa/orta vadede paraya ihtiyacın yoksa, gelen temettüyle fiyatı düşen hisseden biraz daha alıp ortalama maliyetini düşürebilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (05.04.17 13:56:26) 
temettü ne zaman hesabıma geçiyor peki?


  • little big man  (05.04.17 14:03:59) 
t+2.


  • arnold schwarzeneger  (05.04.17 14:09:32) 
temettüyü aldığım gün hisseyi satabilirim ama değil mi? t+2'yi beklememe gerek yok temettü için?


  • little big man  (05.04.17 14:11:53) 
Satabiliyorsun. Fiyat ondan düşüyor zaten.


  • arnold schwarzeneger  (05.04.17 14:15:03) 
temettü alıp, sonrasındaki düşüşte temettü ile biraz daha alıp 4-5 hafta beklersen daha karlı ayrılabilirsin.


  • rastinon  (05.04.17 14:51:10) 
şirketin temettü ile ilgili duyurusu:
www.kap.org.tr

borsadaki şirketlerle ilgili haberleri açıklamalr vs. kap sayfasından takip etmeni öneririm ve habersizce işlem yapmanı tavsiye etmem. eğer ciddi para koyuyosan mutlaka takip et şirketi.
ve acilen paraya ihtiyacın yoksa arnold schwarzeneger'e katılıyorum. düşünce biraz daha al.
  • miss magara kadini  (05.04.17 17:53:33) 
Hissenin fiyatı, hisseyi sattığın için düşmüyor(yani düşüyor da, finanstan anlamayan yatırımcı temettüyü aldım, artık satayım dediği için düşüyor). Temettüyü verdiği an, temettü kadar değeri düşer kağıdın, bunun nedeni de kasadan nakit çıkışı ve firmanın değerinin düşüşüdür. Normalde, her yatırım yapan insan finanstan anlasa temettü verildiği gün şirketin kitap değerinin değişmediğini, o yüzden market değerinin de değişmemesi gerektiğini bilir(kasadan çıkan para hariç).

Kağıttaki asıl değişimse temettünün dağıtıldığı gün değil, açıklandığı gün olur, geçen sene goody'de olduğu gibi ekstrem bir temettü veriyorsa şirket, pat diye uçar gider kağıt.
  • noluyo yaa  (05.04.17 18:11:37 ~ 18:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.