[]

Dolmakalem tıkanıyor bi süre sonra yazmaz oluyor.

Bende bir tane pelikan dolmakalem var. işte kullanıyorum. 5 gün güzel yazıyor ama haftasonu girince kullanmadığım için tıkanmaya başlıyor 1-2 hafta sonra da hiç yazmaz oluyor. temizledim. yine aynı durum. mürekkepten dolayı mı bu sıkıntı? 2 gün kullanmıyorum diye tıkanması normal mi? mürekkep olarak da diamine kartuş kullanıyorum.

dolmakalem de bu
sarikalem.com

 
nasıl temizliyorsunuz acaba? kartuşu çıkartıp, ucun olduğu alt bölümü biraz sıcak suyun içine atın bi 20 dk falan kalsın, tıkandıysa açılsın.

diamine ile ben hiç yaşamadım tıkanma sorunu.

baktınız olmuyor, bir de şurada sorun yardımcı olacaklardır; www.facebook.com
  • orange coffee  (05.04.17 14:54:05) 
Montblanc mürekkebi dene.
Temizleme pompan var mı?
Çeşme suyu kullanmıyorsundur umarım yıkarken?
  • oguz altun  (05.04.17 14:55:20) 
@orange coffee
@oguz altun

internette gördüm bu yöntemi. bitmiş kartuşun arkasını kestim. şırınganın ucuna taktım. ılık su ile mürekkep kartuşu tarafından su püskürttüm. temiz su gelene kadar tekrarladım. sonra kurumaya bıraktım. su içme suyuydu. zaten bundan sonra kalem düzeldi. hiç bir sıkıntı yoktu. ne zaman uzun süre yazmayayım mürekkep gelmemeye başlıyor bi süre sonra da tıkanıyor.
  • hononu  (05.04.17 15:01:54) 
Link açılmadığı için kalemin ne olduğunu göremiyorum ama muhtemelen kapaktandır. Bir de hangi mürekkebi kullanıyorsunuz. Bazı mürekkepler daha çabuk kuramaya meyilli olurlar.

Bu arada Platinum 3776'ların özel bir kapak mekanizması var. Yaklaşık 1 yıl kurumadan duruyor mürekkep.
  • kahvegibi  (03.01.18 11:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.