[]

yeni taşınacağım apartmanda kedi yasakmış

bizim minnak'ı gizlice eve sokacağım da gören filan olursa problem yaşar mıyım?
sesi çıkmıyor zaten varlığı yokluğu belirsiz.



 
evin içindeki kediye karışamazlar. belki kapı önünde, bahçede sokak kedilerini beslemek falan yasaktır.


  • surprise  (05.04.17 11:04:02) 
evin içindeki kedinin varlığını hissetmezler bile, kimseye bir şey açıklamanıza gerek yok.


  • dedimmidemedimmi  (05.04.17 11:09:46) 
Yok artık, insanların evinin içine ne cüretle karışıyorlar.

Problem etseler bile haklı olan sensin, için rahat olsun.

Edit: www.ozgurbiyan.com
Kedini apartmanın içine (ortak alana) bırakmadığın sürece, hiçbir şekilde evindeki evcil hayvanına karışma hakları yok.
  • peggy  (05.04.17 11:18:58 ~ 12:18:48) 
apartman yönetmeliğinde evcil hayvan beslenmesine karşı bir madde varsa karışabiliyorlar diye biliyorum malesef. Kesin olarak onu öğrenmek lazım. eğer yoksa hiçbirşey yapamazlar.


  • innerbliss  (05.04.17 11:29:41) 
öyle apartmana taşınma bence yaşanmaz o insanlarla :/


  • yue  (05.04.17 11:35:04) 
Apartmanda hangi hallerde hayvan beslemek yasakmış önce onu öğrenin. Bunu öğrenebileceğin yer, Apartman Yönetim Planıdır. Eğer Apartman Yönetim Planınında bununla ilgili bir kural varsa, yani apartmandaki dairelerde hayvan beslemek yasaktır gibi bir madde varsa, apartman yönetimi bu maddeye göre seni mahkemeye verebilir, mahkeme kararı da büyük ihtimalle apartman yönetiminin lehine çıkar. Tabii dediğim gibi; bu alay mahkeme kararı ile olur, aksi halde apartman yönetimi mahkeme kararı olmadan kendi başlarına göre bir şey yapamazlar.

İkinci olarak, Apartman Yönetim Planında "Apartmanın ortak alanında hayvan beslenmez" gibi bir madde de olabilir. Böyle bir madde varsa eğer, bu madde evde beslediğin hayvana karışmaz, bu madde sadece apartmanın ortak alanında sokak hayvanlarının beslenmesini yasaklar. Bazı apartman yönetimleri bu maddeyi göstererek apartmanda yaşayan bireylerin kendi hayvanlarını da bu ortak alanda besleyemeyeceğini söyler ama öyle bir şey yok, bu sadece sokak hayvanlarını kapsar. Ha misal sen ortak alanda köpeğini falan besledin, o zaman da ortak alanın kullanımında birbirini rahatsız etme, hakları çiğneme gibi nedenlerle dava açabilirler ama o iş uzar gider.

Senin yapman gereken şey, Apartman Yönetim Planında "Evde hayvan beslemek yasaktır" maddesi var mı yok mu ona bak. Bu arada bu Apartman Yönetim Planı ha deyince de bulunmuyor; Tapu sicil dairelerinde ve belediyelerde gayrimenkullerin işlem dosyalarında bulunabiliyor. Oradan bi araştırabilirsin.
  • angelus  (05.04.17 11:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.