[]

celp listeleri - askerlik

celp listelerinde her şube için 4 celbi ayırmışlar. bu ne anlam ifade ediyor? söz gelimi a şubesi için mayıs 2017 yazmışlar. ben a şubesine başvurduğumda mayıs 2017'de mi gidiyorum askere? yoksa o a şubesine mayıs 2017'de mi asker geliyor?

benim ağustos'ta askere gitmem için herhangi bir askerlik şubesine başvuru yapsam yeterli midir? yoksa yukarıda belirttiğim gibi bu listeyi baz alarak mı başvuru yapmam gerekiyor?


 
lisans mezunuysan o celp dönemlerini baz almıyorsun onlar ilkokul, lise ve önlisans icin geçerli. lisanslar için tarihler bellidir. en az lisans mezunu olanlar bu alttski linke tabidirler.

www.msb.gov.tr

subat mayis ağustos kasim yazanlar celp donemini tarih araliklari ise ne zaman tecil bozduracaginiz anlamına gelir.

o askerlik subesi muhabbetleri ise- yani lisans altı mezuniyet varsa- her askerlik şubesinin gönderdiği celp donemleridir. atıyorum ankara mamaklisiniz ve mamak kasim celbinde gönderiyor. eger siz kasim celbinden sonra aralik ayinda muayene olursanız ta bir sonraki sene kasim doneminde gidersiniz. askerlik subesi de kutugunuz nereyse orayı simgeler.
  • blue eyes white dragon  (05.04.17 03:23:12) 
askerlik şubesinin gönderdiği celbi gösteriyor yani o liste anladım.

ama ben lisans mezunu olduğum için o listeyle bir işim yok. herhangi bir şubeden şu an tecilimi bozdursam ağustos'ta askere gidiyorum yani?
  • bilgedenfsaa  (05.04.17 13:53:08) 
canınızın istediği herhangi bir askerlik şubesinde işlemlerinizi yapabilirsiniz. 31 mayısa kadar yapacağınız tecil bozdurma/muayene işlemlerinden ötürü ağustos celbinde asker olursunuz. not: ikinci gruba kalırsanız 40 gün sonraya sarkabilir.

askerlik şubesinde çok sıra beklemek istemiyorsanız farklı ilçe askerlik şubelerine gidebilirsiniz.uzun dönem yapan erlerin celp dönemlerine de yakalanmamak önemli.
  • blue eyes white dragon  (05.04.17 14:00:20) 
e-devletten randevu alıp gidilebiliyormuş sanırım, randevu alıp giderim. hazır konusu açılmışken. randevu alırken tecil bozdurmak için hangi işlemi seçmemiz gerekiyor?

askerlik sevk işlemleri
askerlik yoklama işlemleri

sevk işlemleri değil mi?
  • bilgedenfsaa  (05.04.17 15:09:53) 
askerliğe sevk olsa gerek. bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu malaseff :(


  • blue eyes white dragon  (05.04.17 15:38:41) 
teşekkürler. :)


  • bilgedenfsaa  (05.04.17 16:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.