[]

Koreli kızların güzellik anlayışı biraz abartı değil mi?

Demin şu videoyu izledim;
www.youtube.com

yani kızların olması gereken boydan kilosuna baya kafayı takmışlar ve hepsi estetik ameliyat olmak istiyor sanırım.

saç ektirme son 5 yılda ucuzladı ve çok popüler oldu, estetik ameliyatta bu ülkede merdiven altı olursa Türk kızlarıda koreli kızlar gibi ameliyat olur mu sizce güzellik için. bıçak altına yatıyosun ya:D kzı yüzümü yuvarlak yapmak iterim demiş nası yapcaksa:D

 
Kore'de böyle estetik ameliyatları ucuz. Hem alım güçleri de iyi. Bizde isteseler de yapamazlar.


  • patatesli yumurta  (04.04.17 22:21:45) 
yani bunlar gibi takıntılı her millette insan olabilir genele yayamayız.
estetik olurlar mı o biraz soru işareti bende bence olmazlar.

  • basond  (04.04.17 22:38:48) 
Kore Kozmetiği son yıllarda deli gibi atağa geçti. Batı kozmetik dünyasını çok kimyasalalr kullanıldığı için dışlayan Kore kozmetiği doğal ürünler adı altında çok yaygınlaşmaya başladı. Örneğin, Saranghae diye bir marka var, bayağı satış yapıyor şu anda. Sahibi olan kadın üniversitedeyken Amerika'daki ürünleri sevmediği için yurt odasında annesinin tariflerini yapmaya başlamış. Sonra yurtta kalan arkadaşları sipariş vermeye başlamışlar derken iş kurmuş ve bayağı patron oldu şimdi. The Face Shop gibi Kore kökenli markalar bayağı revaçta. O yüzden, estetiğin yapaylığı ile kozmetiğin doğallığı çok ironik geldi.

Videodaki aslında çok garip değil. Türkiye'de de benzer bir çekim yapılsa benzer şeyler çıkar. İlki şu; Amerikalılar geniş olduğundan ve çeşit çeşit olduğundan, kilolular bile kilolu sayılmıyor. Bizim Türkiye'de 'Bu ne hal, dubaya dönmüşsün' dediğimiz insanlar Amerika'da 'E daha ne zayıflayacaksın, şişmanlardan utan zayıflamak istiyorsan' modunda karşılanabiliyor. Benim kuzenimin kızı Amerika'da doğdu ve şişman. 44 beden ya da 46 beden sanırım. Burada hiçbirimiz 46 bedenin şişmanlığını tartışmayız, hepimiz şişman olduğunu kabul ederiz. Amerika'da M bedenin bir üstü bu kız, L giyiyor. Türkiye'ye gelmek istemiyor, çünkü şişman olduğu için alaycı bakıyorlarmış, dalga geçiyormuş, şort giydiğinde ters ters bakıyorlarmış. 'Çok şişman değilim ki, nasıl şort giyince kötü durduğunu düşünürler!' falan diyor aklı almıyor, düşünemiyor. Amerika'da skinny jeans giyen 46 beden kız, Türkiye'de ne giyineceğini şaşırıyor ve oturup ağlamaya başlıyor. Biz de 'Takma, haters gonna hate' diye gönlünü almaya çalışıyoruz. Kuzen falan da 'Türkiye'de her şey neden çok dar, elbise bulamıyorum' diyor, 42 beden.

Kore ve Çin halkları ise bizden çok daha ince ve %95'i memesiz. Bizdeki M, oradaki L-XL oluyor. Dolayısıyla onların güzellik algısı daha minyon, daha zayıf. Amerikalılarınki ne kadar gevşekse bize göre, onlarınki bize göre daha katı; çünkü halkının %95'ini burada S ve M giydirirsin. (Çin'in bazı yöreleri şişman olabiliyor, şişmanlığın genetik olduğu yöreler de var). Haliyle Türkiye'den L beden birini götürünce, Amerika'da hafiften sülün gibi duruyor, Kore'de Hulk gibi duruyor. Göz alışkanlığı. O beden birine denk gelmek zor çünkü.

Yüzler de aynı şekilde küçük Kore'de, bizim büyük yüzlüleri görünce 'Amanın, kocaman' oluyorlar. Aynı yüz Amerika'da 'E standart yüz bu' oluyor. Standart sapma Uzakdoğu'da çok dar. O standart sapmaya göre güzellik standardı belirleniyor işte.
  • aychovsky  (04.04.17 22:42:44 ~ 22:54:26) 
Gidin herhangi bir özel üniversiteye, genç kızları halini görün. Azıcık parayı bulan burnunu yaptırıyor, kaşlar dövme, dudaklar zaten silikon. 20 yaşında kızlar 30 üstü görünüyor işlemler yüzünden. Biraz daha ucuzlarsa ve yaygınlaşırsa herkes yaptırır bence.


  • bir nick var benden iceri  (04.04.17 23:12:42) 
Koreli sınıf arkadaşım vardı fakültede, en sık yapılan estetik ameliyat göz kapağı açtırma ameliyatıymış bizimki de yaptırmıştı gerçekten bayağı değişiyor. Bunlarda anime gözlü gibi büyük gözlü olma isteği var, yolda çevirsek çoğu göz kapağı ameliyatı oluyormuş kendisi söylemişti. Bir de tenlerinin beyaz olma takıntıları varmış bu nedenle asla bronzlaşmıyorlarmış hatta daha beyaz kalabilmek için renk açıcı krem kullanan da çokmuş :)


  • neferkitty  (05.04.17 00:58:22 ~ 00:59:12) 
türkiye'de de artık çok estetik yapılıyor.


  • pinkpeony  (05.04.17 01:04:04) 
kore biraz acaip bir yer. güzellik algısı hakkaten farklı.

iş nedeniyle 4-5 ay önce koredeydim. bir moda fuarına katıldık. işim gereği de bir çok koreli model-güzel kız ile muhattap oldum. inan bir tane güzel diyeceğim kız görmedim onların arasında. 30-40 model arasında bir iki kızı beğendim sadece o kızlar da koreli değil yarı rus veya tatardı. ancak bu kızları tanıştığım koreli erkek veya kızlara gösterdiğimde hepsi çok beğendiler. yani bakış açılarımız çok farklı. sana bana güzel gelmeyen onlar için çok güzel olabiliyor.

bunun dışında kore erkeği cilt bakımına en çok para harcayan erkek. ciltleri kızlardan iyi. ve cilt bakımı-güzellik öyle bir sektör ki. sadece cilt maskesi satan dükkanlar var. bir tanesine girdik belki abartmıyorum 1500 çeşit cilt maskesi var kutu kutu.
dış görünüş kore insanı için hayatındaki belki bir numaralı önceliği. türk erkeğinde bu hayatta olmaz.
  • orpheus  (05.04.17 01:57:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.