[]

Laptop ölüyor

Beyler, 2015'te alınmış bir laptop kullanıyorum, ama kendisi resmen ölmeye başladı. Chrome'da sekme açılırken bile 2 dakka beklediğim oluyor falan. Excel kullanmak işkenceye döndü mesela. Ne yapayım, nası düzelir?

İçinde olanlarda bi tane 11 yıllık bir oyun ve dizi filmler yani, başka bir şey yok.


 
Ssd


  • patatesli yumurta  (04.04.17 20:33:18) 
verilerini yedekleyip format at. ssd yoksa tak ama sart degil, 1 yilini yeni doldurmus daha.


  • hopeless  (04.04.17 20:35:47) 
fan temizligi+ ssd+ram takviyesi+format
2015te alinmis da ozllikleri ne? belki de çöp bir alet aldin isterse 1 gunluk olsun.

  • partizan  (04.04.17 20:42:29) 
2013 yılında aldığım i7 bilgisayarı hala çatır çatır kullanıyorum, seninkinde sorun olmaması lazım. muhtemelen virüs veya benzeri bir zıkkımdan muzdaribsin.

- evvela bir anti virüs programı yükle. avira işini görür. -anti virüsü aşağıdaki usb belleğin temizliğinden emin olmak için kullanacaksın-

- yeni format atılmış bir usb belleğe bilgisayarındaki en gerekli şeyleri yedekle. ama sadece en gerekli olanları. film, müzik falan sil gitsin indirilir yeniden.

- bilgisayarı formatlayıp yeni işletim sistemi kurulumu yap.

- format sonrası eğer hdd birden çok parçaysa diğer paralarıda formatla.

- hiç bir şey yüklemeden anti virüs programı indir, update et, tam kapsamlı bir tarama başlat. özellikle kullandığın office dosyaları da olsun.

- ardından ne yüklemek istediklerini yükle, normal rutininde kullanmaya devan et bilgisayarı.
  • issiz karga  (04.04.17 20:43:54) 
i3 işlemciyse ikinci el bir i5 güzel takviye oluyor(Anakart destekliyorsa). Ram ve SSD +1 bu arada. Yani bakmak lazım; bunlar totalde bir 500-600 TL tutar ama cihazın performansını da en az ikiye katlar. Benim tee 2013'te aldığım laptop bu sayede canavar gibi çalışıyor.


  • salihdt  (04.04.17 20:45:37) 
aynı sorunu yaşıyorum. hdd sıkıntı olduğunu çözdüm uzun uğraşlar sonucu. ssd arayışı içindeyim onu değiştirince bilgisayar canavar olacak tekrar. hdd çok tırt bir şey bunu yeni çözdüm.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (04.04.17 20:53:22) 
2015'deki haline döndürmek istiyorsan para harcamana gerek yok. diskte bad sector taraması yap. mydefrag ile defragmentasyon yap ki sıkıntının buradan kaynaklandığını düşünüyorum. son olarak antivirüs ve malwarebytes ile de Windows taraması yap. olmadı en son format atarsın. 2015'de güzelce çalışan bilgisayar 2 yılda Ram eksikliğinden veya hdd'nin artık yavaş kalmasından dolayı bu hale gelecek değil..


  • sporty  (04.04.17 21:55:45 ~ 21:59:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.