[]

saraybosna'da ne yapmalı?

selam,

3 günlüğüne saraybosna'ya gidiyoruz arkadaşımla.

duyuru'da geçmişe baktım biraz, yarim gün de mostara ayıralım diyoruz.

çıkarttığım notlar:

- mostar'a trenle gidilecek (treni ayarlıcam yakında)
- cevabcici yenecek
- kaymaklı köfte yenecek
- alperenler tekkesi
- malkoçoğlu kalesi
- burek yenecek
- Başçarşı
- 1.dunya savasinin ciktigi kopru
- vrelo bosne
- Kovaçi Şehitliği
- Gazi Hüsrev Begova Camii
- Moriça Han
- Sarı Saltuk Tekkesi
- mostar koprusu(nisan sonunda atlanir mi? )
- Koski Mehmet Paşa Camii, Karagöz Camii, Türk Evi ve Muslibegoviç Evi
- tünel turu
- Vrelo Bosna (burda bisiklet kiralamak iyiymis )
- palancinci tatlısı


sorularim?
- saraybosna'da nerde kalalim?
- neler yapalim oralarda? duyuru gecmisine bakarak cikarttim yukardaki seyleri.

 
3 gunde bunlari anca yaparsiniz zaten. Mostara gidip gelmek yarim gunden bir tik daha fazlasini alir.

Mala daire diye bi nargile cafe var bascarsija'da, sevmistim ben. Bosnali arkadasim goturmustu.
  • kuehles blondes  (04.04.17 20:33:29) 
srebrenica ve vişegrad'ı da düşünebilirsiniz. srebrenica gidip kalınacak bi yer değil ama. ufacık zaten, ordaki mezarlığa uğranabilir. vişegrad'a gidememiştim gerçi ama istiyodum da gitmek. orası da güzelmiş. ve drina köprüsü isimli meşhur kitabın geçtiği bölge ve o köprü var işte, şu anki adı sokullu mehmet paşa köprüsü sanırım.
alperenler tekkesi dediğin yer sanırım mostar'a yakın blagaj. orda ırmağın doğduğu yerde restoran var, balık yenebilir. oraya kadar gitmişken zaman olursa pocitelj'e de uğrayabilirsiniz. bi tepenin yamacında eski osmanlı köyü. o da yol üstünde dolaşılıp geçilecek bi yer.
gerçi bunlar arabayla yapılabilir sanırım.
  • tepedeki psychedelic adam  (04.04.17 20:34:31 ~ 20:36:34) 
1-Mostar a tren çalışmıyor, adı var kendi yok. saraybosna mostar arası çalışan otobüsler var sabah 7 den itibaren saat başı. Önceden gidip tam saatini sorun, balkanlarda hiç bir şey kesin değil otobüsler için temel kural önceden garda sorup tam saati öğrenmek.
2- mostar da ağustos ta bile götün donar su buz gibi.
3- saraybosnada hostel lucky tavsiye ederim ben çok memnun kaldım.
  • zikardo  (05.04.17 00:37:38) 
@zikardo
Merak ettim, neden yok? Kaldirmislar mi? Ben trenle cok rahat gidip gelmistim. Gunde 1 tren gittiginden bahsediyorsaniz baska tabi.

@fakyoras
Hava durumuna bakmadan gitme tabi, ben nisanda gittigimde cok soguktu. Yazin gittigimdeyse normal sort tsort her yerde.
18-19 derece dese bile bizden bir tik daha soguk olacagini dusun mutlaka.
  • kuehles blondes  (05.04.17 12:31:31) 
-mostar'a otogardan otobüsler var ama belli saatleri var. her saat başı yoktu mesela ekim ayında ben gittiğimde. gidip otogarda sorup öğreneceksiniz. hatta mostar'a vardığınızda da dönüş otobüs saatlerini öğrenin ki ona göre planlayın mostar turunuzun süresini. hava durumu tamamen şans. ekim sonu olmasına rağmen mostar'da 24 dereceydi hava, montsuz gezdim tüm gün ama su her türlü soğuk olur tabi.
-cevapcici ve kaymaklı köfte farklı şeyler değil, kaymak dedikleri de bizim bildiğimiz kaymak değil, yoğurt benzeri bir şey. cevapciciyi kaymaklı isterseniz yanında getiriyorlar. ama çok lezzetli hepsi de.
-börek de çok güzel ama birkaç yer deneyin. ben cevapciciyi de böreği de en iyi diye övülen yerlerde yedim ama öylesine girdiğim başka yerlerde yediğimi daha çok beğendim.
-başçarşı, begova camii, moriça han, latin köpürüsü bunların hepsi çok yakın zaten.
-umut tünelini ilk gidişte (havalimanından merkeze geçmeden) ya da dönüşte ziyaret etmenizi tavsiye ederim. çünkü havalimanının hemen dibinde ama taksiyle geçmeniz lazım yine de. çok fazla bir şey tutmuyordu hatırladığım kadarıyla.
-vrelo bosne şehir merkezine uzak bayağı ve tramvayla aktarma yapılarak gidiliyor. zor gelmezse gidin, bahar aylarında eminim çok güzel oluyordur.

tüm bunlar dışında kalınacak yer, gidilecek mekanlar konusunda da çok güzel tavsiyeler verebilirim istersen.
  • bol kepce  (05.04.17 13:00:37 ~ 13:07:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.