[]

ısınmak için eliptik bisiklet

evet yine bir spor sorusu. salona gidince hoca direkt 20 dk eliptik kullan diyor. nette şöyle ısının, ayağınızı karnınıza çekin, kolları şöyle şöyle şöyle yapın şeklinde videolar izledim ısınmaya dair.

salona girip direkt eliptik bisiklette 20 dk geçirip ağırlığa yönelmek doğru mu spora yeni başlayan biri için?


 
eliptikte 20 dk. "ısınınca" kıçından solumaya başlarsın zaten hoca saçmalamış. 3dk. eliptik iyidir. nabzı bir hareketlendir sonra kolları ısıt çevir ileri geri. bacaklarını da gerdindin mi bu iş tamamdır.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.04.17 16:12:30) 
O nette gördüm dediğin ısınma değil, esneme hareketleri sanırım. Esnemeyi ağırlık çalışması sonrası yapabilirsin.

Ağırlıktan önce yapılan 10-15dklık kardiyo kaslarını ağırlığa hazırlayan bir ön çalışma gibi. 20dk bana uzun geldi, ben 10dk yapıyorum. Hiç yapmayanlar da var. Ama ben yararını gördüm, yapmaya da devam ediyorum. Ağırlık sonrasında da 15dk kardiyo yapıp stretch ile bitiriyorum.
  • peggy  (04.04.17 16:14:26) 
dinamik ısınma hareketleri yapabilirsin.
örneğin www.youtube.com
ben yürüyüş bandı öncesi yapıyordum bunu.
  • manuel mandalina  (04.04.17 16:16:02 ~ 16:16:35) 
ağırlık çalışmadan önce ayırabilecek 20 dk'nız varsa ilk beş ya da 10 dakikasını esneyip sonraki 10 dakikayı "ısınarak" geçirebilirsiniz.


  • filteria  (04.04.17 16:18:14 ~ 16:18:27) 
ben de bisikletçiyim. 5 dk.da işim bitiyor yarım litre falan su kaybediyorum. sanırım çok hafif ve düşük seviyede yapıyorsun eliptiği o halde sorun yok. ama 20 dk. yine de fazla. güzel tavsiyeler gelmiş onları dene bence de.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.04.17 16:27:13) 
Salon hocaları öğrenciyle uğraşmak istemediği için ısınma diye kardiyo kitler, halbuki kardiyo sadece kardiyovasküler sistemi etkiler. Sen koşacaksan ya da bisiklet bineceksen koşarak ya da bisiklet binerek ısınırsın, ağırlık çalışacaksan çalışacağın kasları ısıtman gerekir, koşu bisiklet vs. gibi kardiyolar ağırlık çalışacağın kaslarını ısıtmaz. Bench press yapacaksan düşük ağırlıklarla ya da boş barla bench press yaparak kaslarını ısıtırsın, koştuğun zaman göğüs kasların ısınmaz. Koşu yapacaksan koşarak ısınırsın, ağırlık çalışacaksan düşük ya da boş barla çalışarak ısınırsın.


  • angelus  (04.04.17 16:37:08) 
evet sertlik ayarı var. 8.seviyede birkaç dakika yapmaya kalksan kalbin kulaklarında atmaya başlar, sesli sesli nefes alır hale gelirsin.


  • innerbliss  (04.04.17 18:04:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.