[]

etsy'den alışveriş yapmak

merhaba,
daha önce hiç böyle sitelerden alışveriş yapmadım. amazon, ebay vs.
anneye anlatır gibi anlatabilecek birileri var mı?
ödemeyi kk ile yapıyoruz sanırım. kargo nasıl geliyor, ne kadar kargo ücreti ödüyoruz? yurtdışından gelecek ürün için gümrük vergisi vs ödeniyor mu?(gerçekten bu işlerden hiç anlamıyorum)
ürünü beğenmezsek iade edebiliyor muyuz?

 
KK ile yapıyorsunuz. Kargo ücreti ürünle beraber peşin ödeniyor ve ne alacağınıza göre gümrük vergisi de kargo ücreti de değişir.

30 euro idi sanırım en son gümrük vergisi sınırı.
  • inannas jofn  (04.04.17 16:07:19) 
Ben de ekleme yapayım; uluslararası alışverişlerde iade sıkıntılı bir şey. Her şeyden önce süreç çok uzun. Ayrıca Etsy ve Ebay gibi yerlerde iade bedelini siz ödeyeceksiniz ki standart posta ile bile bu ücret oldukça yüksek çıkabiliyor.

Alacağınız şeyin ne olduğu da önemli, muhtemelen biliyorsunuzdur ama bazı şeyler (Cep telefonu, kozmetik, besin takviyesi vb.) bedeli ne olursa olsun gümrükten geçmiyor; yani vergisini ödeyip alma hakkınız da yok.
  • salihdt  (04.04.17 19:48:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.