[]

hesaba para gönderildikten sonra geri çekilebilr mi?

merhaba,

arabamı satışa çıkardım fakat dolandırıcılarla ilgili çeşitli senaryolar duyuyorum ben de merak ettim. adam diyelim ki hesabıma parayı gönderdi ben de hesabımda parayı gördüğüm anda noterde imzayı atıp aracın satış işlemlerini yapabilir miyim yoksa adamlar yanlış hesaba para gönderdim diye müşteri temsilcisiyle irtibata geçip parayı geri çekebilirler mi? yüksek tutarlı işlemlerde böyle bir olay varmış diye duydum internette de benzer şeyler yazıyor emin olamadım.


 
EFT'de iptal mümkünse yandık. nasıl güvenicez ya. elden parayı getirmesi belki en mantıklısı ama o da sakat. neyse şubeden beraber havaleyi yaptıktan sonra notere gitmek en mantıklısı gibi duruyor.


  • eski solcu  (04.04.17 16:58:19) 
elden asla para almayın. sahte desteleri kitlerler. araba satışında sahte para çok kullanılıyor. parayı hesabınızda görün, gerekirse alıcı ile beraber çekin ve notere gidin.


  • rosencruz  (04.04.17 17:07:29) 
süper bir çözüm de alıcı-satıcı bankaya birlikte gidip nakit parayı birlikte satıcı hesabına yatırmak. böylece hem parayı elden nakit almış oluyorsunuz hem de para yatırılırken sahte olup olmadığı kontrol edildiği için sıfır sorun riski ile işlem bitiriliyor.


  • tukenmez adam  (04.04.17 17:25:10) 
bu işlem şöyle oluyor. satıcı ve alıcı beraber bankada paraya bloke koyuyor. sonra noterde imzalar atıldıktan sonra alıcı blokeyi kaldırıyor sen de kaldırıyorsun ve paranı alıyorsun. diyelim ki adam blokeyi kaldırmadı, sorun değil çünkü o da o paraya dokunamayacak sen blokeyi kaldırmadığın sürece.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.04.17 17:29:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.