[]

karbonhidrat meselesi

Selamlar,

Anlayamadığım bi nokta var aydınlatmanızı rica ediyorum. Spor salonunda dün 1-2 kişi sohbet ediyorduk falan neyse. Konu beslenmeye geldi, eleman dedi abi senin karbonhidrat alman lazım zayıfsın vs. Diyorum ben protein ağırlık beslenmeye çalışıyorum karbonhidrattan olabildiğince kaçıyorum falan gitti sohbet. Bu işin olması gerekeni nedir arkadaş anlayamadım. Uzman arkadaşlardan cevap bekliyorum. Tşk.

edit: boy:1.80 kilo:74

 
Zayıf mısın?


  • oguz altun  (04.04.17 15:59:07) 
Spor öncesi alınan karbonhidrat, spor yaparken yakılıyor sanırım. Yani kasları yorarken, kanatırken karbonhidrattan enerji alması gerekiyor galiba. Eğer yeteri kadar karbonhidrat alımı olmazsa, ağırlık çalışması esnasında kaslardan yiyormuş. Spor sonrası da kaslar kendisini tedavi ederken kanda aminoasit arıyorlarmış. Yani ikisi de önemliymiş.

Yazdım; ama tam da enin değilim.
  • birdenbire  (04.04.17 16:12:24) 
karbonhidrat özellikle belli bir düzeyde spor yapıyorsan oldukça önemlidir. ha spor yapmıyorsan da önemli ama o kadar karbonhidratı zaten alıyorsundur. spordan sonra karbonhidrat almak yakılan karbonhidratı geri koymak açısından önemli. vücudunda sadece 600 g kadar depoladığın bir şey bu madde. eksilmesine izin vermemelisin.

Bu yüzden şundan bundan kaçmadan DENGELİ beslenmek önemli.
  • nedendir bilinmez  (04.04.17 16:22:11 ~ 16:23:53) 
Spordaki amacına bağlı. Kas kütlesini artırmak istiyorsan karbonhidrat şart, proteinin tek başına spesifik bir faydası yok bu anlamda. Proteinin kas hücrelerine "Yama" olabilmesi için IGF-1 hormonuna sentezlenmesi gerekir, o da insülin varsa gerçekleşir. Protein tek başına insülini bir miktar yükseltse de bu yeterli olmuyor, onun için karbonhidrat gerekiyor. Ayrıca protein sentezini başlatan ribozomlar da, insülin sayesinde aktif hale geliyor. Bunların hepsi için karbonhidrat şart. Ayrıca, kas kütlesini artırmak için yüksek kalori almak gerekiyor, bunu tek başına proteinle yapmaya çalışırsan, proteinin hepsi kas efekti için kullanılamıyor, hepsi sentezleniyor ama diğer metabolik faaliyetler için kullanılıyor, bunun yanında enerji için de kullanılabiliyor eksik karbonhidrat alındığında. O nedenle, kas kütlesi için protein karbonhidrat ve yağ doğru oranlarda alınmalı. Ha yok benim kas kütlesi inşa etmek gibi bir amacım yok sağlıklı yaşayayım bana yeter dersen, doğru oranda protein ve yağın yanı sıra lif için de yeşil sebzeler yersen yeterli olur, çok şart değil.


  • angelus  (04.04.17 16:27:52) 
karbonhidrat=enerji

illa karbonhidrat için besin takviyesi almana gerek yok. makarna, pilav, patates olsun günlük öğelerde kilona göre tüketirsen zaten karbonhidrat almış oluyorsun.

besin takviyesinin amacı ise yemek yemeye vakit bulamayanlar için.(ileriki seviyelerde farklı amaçlar için de kullanılıyor ama başlangıç için durum bu) bir de sindirimi kolay. oturup 1 tencere makarna yiyemiyorsan kullan derim ama tam anlamıyla da tüm karbonhidratı takviyeden alma. yarım tencere makarna + takviye şeklinde kullanırsan faydasını görürsün.
  • dalessandro  (04.04.17 16:32:53) 
karbonhidrattan kaçarak günlük kalori alımını tutturman zor. protein ne kadar yiyeceksin. maks günde 1500 kalori yersin sırf protein. o da bi süre sonra bayar. spor yaptığın için günde 2500-3000 kalori almalısın. karbonhidrat olmadan olmaz. zayıflarsın. kas kaybetmezsin belki ama kuru zayıf bişey olursun. kaliteli yağları da tüket. günlük 100 gr protein alman yeterli zaten. fazlasının ekstra bir faydasını göremezsin.


  • eski solcu  (04.04.17 17:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.