[]

Birlikte çalışılan kişiye laf sokmak

Şimdi durum şöyle:

Bir başkasının yerine son birkaç seferdir ben gidiyorum şehirdışı bazı toplantılarda yabancı uzmana dil desteği vermek için. Haliyle kendi adamları kadar konuya hakim değilim ama oturuyor artık.

Bu kişi konusunda beni uyarmışlardı "biraz garip,sıkıntılı," vs. diye. Neyse, gördüğüm kadarıyla denilenin fazlası var eksiği yok. Aşırı obsesif, panik ve hiçbir şeyi beğenmeyen bir tip. Üstelik, genelde çok yaşlı bazı insanlarda görülen, "bir kişiyi belleme" durumu var; yani bir kişiyi biraz beğenmişse o kişi hep doğrudur, diğer herkes haksızdır/kötüdür durumu.

Çok uzattım. Arkamdan konuşulduğu hissiyatına varmakla birlikte telefonda konuşurken beni (çevirimi) beğenmediğini ima eden bir lafına kulak misadiri oldum ve artık canıma tak etti. Şimdi bir metnin çevirisini (kısa bir özet) hazırlayıp yollayacağım. Bunu mail atarken o lafını ima eden bir şey yazsam mı diye düşünüyorum. Anlayacağından eminim. Böyle mi yapsam ya da ne yapsam? Kendimden (yaptığım işten) emin olan biri olarak burama geldi artık.

 
çocukça laf sokma işlerine girmeyin açık açık beğenmiyorsanız çalışmayalım de.
kendinden emin olduğunu bu şekilde çeviri yapmak istemediğini söyle.

  • basond  (04.04.17 15:19:19) 
Is yerinde boyle laf sokmanin olmamasi gerektiginden bagimsiz; Is yerinde kendinize cok cok guvenmiyorsaniz boyle bir seyi (laf sokmak) yazili sekilde baskalarinin eline koz olarak sunmayin.


  • kassiopeia  (04.04.17 15:30:06) 
İş yerinde laf sokma meselesi değil; ben zaten normalde bu kişiyle birlikte çalışmıyorum. Dışarıdan geliyorum ben sadece bu tür seyahat durumlarında çeviri desteği vermeye.

Laf sokmak da çocukça, biliyorum ancak karşımdaki kişinin sürekli bu tür tavırları altında çalışmak artık stres yapmaya başladı. Çeviri dışında iki kelime dahi diyalog kurmak istemiyorum cidden. Yoksa performansımı beğenmeyebilir (yine söylüyorum, kendimden son derece eminim), o zaman beni tekrar çağırmasınlar, bir tek ben mi varım memlekette? Derdi nedir anlamış değilim. Karakteri böyle herhalde, demek dışında aklıma bir şey gelmiyor. Kimseye de eyvallahım yok, o yüzden bu tavırlar canımı sıkmaya başladı.

Laf sokmak dışında tek alternatif iş yapmayı tamamen kesmek midir bu durumda?
  • skooma  (04.04.17 16:04:33 ~ 16:05:52) 
Hayir degil elbette. Oncelikle mumkun oldugunca etkilenmemeye calisin, bu insanlar sizi bu sekilde rahatsiz etmekten beslenirler. Ne kadar kendinizden emin olursaniz o kadar sinerler. Bir daha terbiyesizlik yapiginda gozlerinin icine bakip, gerilmeden, gulumseyerek ya da sakin sekilde gereken cevabi verin. Direk olun, saygi cercevesinde ne cevap gerekiyorsa o anki duruma uygun verin cevabini. Direk oldugunuzda muhtemelen o gerilip kesecektir sacmalamayi.


  • kassiopeia  (04.04.17 16:15:37) 
@kassiopeia Teşekkür ederim. Daha önce de alttan almama hareketini denedim ama belki bir dahaki sefere daha bariz bir şekilde yapmayı deneyebilirim. Gelgelelim, anlayacağına, anlasa da değişeceğine inanasım gelmiyor. Yazılı olarak bir şey yapmayacağım her ne kadar o şirkette çalışmasam da. En olmadı, bir daha teklif geldiğinde o kişiyle gidilecekse müsait değilim derim artık.


  • skooma  (04.04.17 17:39:29 ~ 17:40:26) 
Degisip degismemesi onemli degil pek, siz kendinizi ezdirmeyin, kontrolunuzu kaybetmeyin, kendinizden emin isinizi iyi yapin yeter. Yoksa boyle davranan terbiyesiz yetiskin birisini 'insan etmeye' calismak enerji kaybi zaten.


  • kassiopeia  (04.04.17 23:29:39) 
Birazcık moralim yerine gelir gibi oldu, teşekkür ederim. Evet, sabredip ve mümkün olduğunca az muhatap olup bu seferki işi bitirip gitmeye çalışmak gerek. Bir dahaki seferleri ise ciddi ciddi düşüneceğim.


  • skooma  (05.04.17 00:20:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.