[]

Banyoda az akan sıcak su

Bir süredir bu sorunla karşı karşıyayım. Banyodaki batarya bozuktu ve değişti, eski batarya su kaçırıyordu, başka sorunu yoktu, sıcak su da gayet tazyikli akıyordu, su sıcaktan soğuğa ayarlanabiliyordu.

Gpd marka batarya takıldı. İlk günden itibaren sevmedim bunu çünkü suyu ılık ayarlamak mümkün değil, ya sıcak ya da soğuk su tercih edeceksiniz.

Sorun bu yeni bataryayla mı başladı emin değilim. Şu an sıcak su ip gibi akıyor. Soğuk suyun yarı tazyiğinde diyebilirim. Evdeki diğer musluklardan akan sıcak suda sorun yok(mutfak lavabosu ve banyo lavabosu). Banyoda ise dediğim gibi çok tazyiksiz akan ve sıcaklığı ayarlanamayan bir su var.

Başka gerekli olabilecek bilgileri de yazayım.

Kombi eski, onun basıncıyla mı ilgili bir sorun bilemiyorum. Ama öyle olsa diğer sıcak sularda da sorun olmaz mıydı? Kombi mutfakta, banyoya mesafesi yüzünden sıcak suyun ulaşması sorun olabilir ama dediğim gibi banyo lavabosunda akan suda sorun yok.

Apartman eski, borularda da sorun olabilir.

Batarya bu sorunların tek kaynağı olabilir mi? Atıyorum yanlış bağlanmış vs olabilir mi? Belki tazyik sorunu bataryadan kaynaklanmıyordur ama ılık su ayarlanamaması bataryanın sorunudur diye düşünüyorum?

 
batarya sorunlu belli yani, sıcak soğuk karışımı yapmıyor bundan sonra zaten kullanmanız mümkün olmaz

büyük ihtimalle filtresi tıkanmıştır, bozuk olan batarya söküldüğünde borudan bir miktar su akıtıp tazdik durumunu da rahatlıkla görebilirsiniz.

markayı falan bilmiyorum ama eca falan takın fiyatları çok uçuk değil iki marka arasında.

eğer modeli sen seçmediysen aynı şekilde daha önce iade olmuş olanı itelemiş te olabilirler.
  • killerbee  (04.04.17 10:31:12 ~ 10:31:46) 
3 5 ayda tıkanır mı filtre? Koçtaş'tan alınmıştı. Markası gpd. Sanırım şu model. www.koctas.com.tr


  • hair freak  (04.04.17 10:37:37) 
filtresi yok gibi duruyo, daha kötü ya işte armatür tıkanmış. filtre dediğim olayda duş başlığı değil normal su çıkışının orada sökülebilir bir tel filtre olması lazım, eğildinde görebilirsin. onu sökebilirsen ingiliz anahtarıyla falan bi sök öyle akıt bakalım.


Su tasarruflu özel perlatör.(Köpüklü akış,Kireç kırıcılı,Debi değeri: 16 lt/dk) dakikada 16 litre dolduruyo mu diye bi kovayla ölç kısaca

Isı debi ayarlı özel kartuş buda çalışmıyo

İdeal çalışma basıncı 3-4 Bar evet bu da tamam

Tesisatta oluşabilecek her türlü kirliliğin armatüre zararını önlemek için daire girişinde filtre kullanılması tavsiye edilir. sende filtre de yok.


urun.n11.com

eca alaydın böyle olmazdı diye tahmin ediyorum. bak bu linkteki ürünün filtresini sökmek için anahtar ağzı var gördün mü?
  • killerbee  (04.04.17 10:46:39 ~ 10:49:25) 
aslında marka gayet ideal ama içinde bulunan KIR kartuş dediğimiz su ayarını yapan parça sorunlu hatta bnm kullandıklarım dışa su bile akıtıyor iyi bi tesisatçı tanıdığınız varsa içerisindeki kartuşu değiştirirse sorun çözülür


  • Dönmezer  (06.04.17 17:55:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.