[]

bağımsız iki bağlantının birbirini etkilemesi wan/lan

şimdi iki farklı modem var. bunlar farklı hat hatta biri adsl diğeri mobil veri.

şimdi ben raspberry pi'a ethernet üzerinden ssh'la kontrol sağlıyorum. rp farklı bir wireless ağına(telefonun sağladığı wireless) bağlı benim pc farklı bir wireless ağına bağlı. ama rp ve pc arasında ethernet'le bağlıyım.(ethernetle internet paylaşımı açılıyor mu bilmiyorum ben sürekli rp'nin wireless'ini kullanıyordum internet için) neyse deneme amaçlı rp'den torrent indirmeye çalıştım. rp'den torrent(deluge programını kullanıyorum) indirimi aktifken benim pc ile modem arasındaki bağlantıda sıkıntı oluyor. bu sanırım internet yavaşlaması değil zira modem arayüzü bile zar zor açılıyor veya açılmıyor. pc wireless bağlantısı kopuyor internet gidiyor vs. ethernet kablosunu çıkarıp denedim sonuç aynı.

şimdi merak ettim. bu birbirinden bağımsız 2 ağ olmasına rağmen birbirini nasıl etkiledi?

 
ethernet yüzünden olabilir. ben de yeni monitör aldım mesela, ona hdmi kablo aldım bitane. laptop'ı monitöre bağlarken onu kullanınca laptop'ın interneti dakikada 1 kere kopup duruyordu, sanki kablosuz ağ bağlantısını iptal ediyormuşum gibi. sonra araştırdım kablodan olabilir dediler, bi baktım aynı zamanda ethernet ile internet paylaşma özelliği varmış kablonun. kabloyu değiştirdim sorun çözüldü.

bu süreçte laptop wifi ile bağlıydı, hatta yerel ağ bağlantısı devre dışıydı, ona rağmen oldu. belki seninkinde de bu tarz bir problem vardır, pi ile pc arasındaki ethernet bağlantısını kesip dene istersen.
  • baba jo  (03.04.17 23:42:03 ~ 23:43:07) 
ethernet kablosunu çıkarıp denedim. sonuç aynı.

edit: wireless ve ethernet bağlantı ayarlarında "bu bilgisayar üzerinden interneti paylaş" diye bir özellik varmış onu deaktif ettim sonuç hala aynı. kafamda deli sorular
  • seksli harf  (03.04.17 23:46:30 ~ 23:53:28) 
aa pardon, onu belirtmişsin zaten, görmemişim.

modemlerden birinin kanalını değiştirmeye deneyebilirsin, aynı kanal üzerinden yayın yapan kablosuz cihazlar bağlantı problemine sebep olabiliyor. gerçi sadece internet yavaşlaması değilse sorun, kanalla ilgisi olmayabilir ama az çok bilirsin, bu tip enteresan sorunlar deneme yanılmayla çözülür genelde.
  • baba jo  (03.04.17 23:54:55) 
rp'yi kapadım ethernet bağlantısını söktüm. direkt telefondan ssh'a bağlanıp rp'yi ve torrenti başlattım sonuç aynı, anlamadım valla. :)

modem arayüzünde kanalla ilgili bi' ayar bulamadım. :)
  • seksli harf  (04.04.17 00:04:55 ~ 00:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.