[]

Kiracı olarak oturulan evin satılması

Merhabalar,
Kasım başında şimdiki evime taşındım. Taşındığım zaman ev sahibim "satmayı düşünüyorum vs" gibi hiçbir şey söylemedi.
Sonra geçen ay çat diye dedi ki ben evi birine göstereceğim ve adam gelip evi gezdi.
Geçen hafta başka bir alıcıya satılmış. Bu hafta tapu meselesi sonlanırmış.
Ev sahibi beni arayıp seni mağdur etmeyiz vs gibi şeyler söyledi. Ben de "sözleşmemiz var 1 senelik" dedim, o da yani var da mağdur etmeyiz falan bir şeyler geveledi.

Geçen hafta eksper eve gelip değer biçince evi satmakla yükümlü emlakçıya sordum durumu, şimdiki sahibi yatırım amaçlı almış oturmayacaklar dedi. Beni de sevmişler oturmaya devam etsin demişler. Lakin laf arasında ucuza oturduğumu söyledi. şimdi 600'e oturuyorum; normalde ben burayı 750 tl'ye kiralardım dedi. (Esenyurt'ta giriş kattayım).

Sorum şu: Bunlar sözleşmeyi yenilerse kira bedelini yükseltebilirler mi? Haklarım nelerdir?

 
Ev satılınca kira sözleşmesini de devralmış olur evi yeni satın alan. Kendi kullanımı için seni çıkarmak isterse bununla ilgili sürelerde sana bunu bildirmesi ve sana 6 ay vermesi gerek cıkman icin. Eğer seni çıkarmak için bir adım atmazlarsa kira sözleşmesi önceki koşullarla kendini otomatik olarak her yeni dönem başında yeniler. Hali hazirdaki zam koşulları neyse ancak o miktarda zam yapabilir anca. Ozetle simdiki sozlesmen neyse o gecerli olur. Sadece tarafi degismis olur. 750 liraya vermek istiyorsa kira bedelinin uyarlanması davası açması gerekir.


  • rucka boji  (03.04.17 22:04:49) 
Evi aldıktan 1 ay içinde kendilerinin oturacağını belirten bir ihtarname göndermezlerse sözleşmen aynen devam eder. Kendileri oturacak olsalar bile en erken 6 ay sonra tahliye davası açabilirler. Senin kira sözleşmen aynen devam eder, herhangi bir zam yapmak durumunda değilsin.


  • neyehbe  (03.04.17 22:25:56) 
Bir kere kendisi oturmayacaksa o evde seni çıkartamaz. Sadece kendisi, eşi varsa çoluk çocuğu oturmak isterse seni çıkartabilir. O da rucka boji'nin dediği gibi evi aldıktan sonra 1 ay içerisinde sana yazılı ihtarname geçmesi lazım. Onu yaparsa evden çıkmak için 6 ay süreniz var. Evden çıktığınızda da başka birine kiraya veremez. Verirse dava açıp kazanırsınız.

İkinci seçenek sizin çıkmanızı istemez. O halde mevcut kontrat aynen devam eder. Yani kiranızı hop diye kafasına göre artıramaz. Kontratın sonunda da tefe + tüfe ortalaması kadar zam yaparsınız olur biter.

Üçüncü seçenek "sizi mağdur etmeyiz" dediyse ve illa ki kiranı artırmak isterse ve sen de çıkmak istersen adama "tüm taşınma masraflarımı + emlakçı paramı vs. ödersen çıkarım." diyebilirsin. sana kalmış tabii ki.
  • himmet dayi  (03.04.17 22:32:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.