[]

İş görüşmesi ikilemi

Merhabalar. Bir süredir aklımı kurcalayan sorular var. Başkalarının fikrini alarak hem bilgi hem de bakış açısı kazanmayı istiyorum.

Şu an çalıştığım işten ve iş yerinden memnun değilim. İnsanların bana karşı tutumu, yaptırdıkları işler, ekonomik getirisi başlıca soğuma sebeplerim. Kendimi geliştirdiğime inanmıyorum ve hakkımı aldığımı da düşünmüyorum. Epeydir sıkıntılı ve stresli zamanlar geçiriyorum. Yaklaşık 1 aydır da işten ayrılmayı kafama koydum. Ancak durumum gereği işi bırakma lüksüm yok.

Geçen hafta daha önce de görüştüğüm bir firmadan aradılar. Firma ülkede bayağı tanınıyor. CVme ulaştıklarını, görüşmek istediklerini söylediler. Birçok aşamadan geçtim, yazılım direktörüyle görüşeceğim. Ve bu süreç 1 hafta gibi kısa bir sürede oldu. Ancak daha önce görüştüğümde son aşamaya kadar 1.5 ayda falan gelmiştim. Acil ve çok sayıda eleman arıyorlar diye duydum.

Şimdi çekinceme gelecek olursak, önümüzde referandum var. Ne olacağı belli değil. Ülkenin hali de malum. Olur da ben bu şirketle olumlu devam edip teklif alırsam ne yapmalıyım? Danışman olarak çalışıyorlar ve geçen görüşmede müşteriyle anlaşamadıkları için iş bozulmuştu. Şimdi ben buradan ayrılırsam patlak verecek bir krizde ortada kalma durumum olabilir. Şu an krizden az etkilenecek bir sektörün türkiye için tekel firmasındayım. Çok etkileneceğini sanmıyorum.

Cevaplarınızı bekliyorum.

 
İş görüşmelerinde her zaman projeniz nedir benim rolümü ne olarak düşünüyorsunuz diye sorarım. Bunları sormadıysan sormaya çalış. Proje alındıysa rolün sağlamsa bişi olmaz.

Not: Referandumda ne çıkarsa çıksın şimdiden daha kötü kaos olmayacağını düşünüyorum.
  • fyodor dostoyevski  (03.04.17 21:47:27) 
@mysticriver+1: Böyle bir memlekette ne olacağını asla %100 kestiremezsin.

Öte yandan, böyle bir riski olası görse o şirket eleman arayışına gitmez zaten herhalde. Belirsizlik ortadan kalkana kadar beklerlerdi biraz. Yoğun olarak eleman arayışları varsa işler büyüyor demektir. Hele ki yazılım sektörünün öyle fazla etkileneceğini zannetmiyorum.

Şartlar mevcuttan iyiyse hiç bekleme yapma, git.
  • long live rock n roll  (03.04.17 21:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.