[]

sabit disk değiştirmek?

bilgisayarın içindeki hdd bozulmak üzere. yeni almayı planlıyorum. ancak onu değiştirip yerine yenisi takınca windows falan nasıl kuruluyor? bilgisayarda windows orjinal sonuçta ama bunu değiştirince ne olacak?




 
eski hdd'yi yenisine klonlaman gerekiyor. böylece dosyaların hiçbir değişikliğe uğramadan aynı şekilde kullanılabilir.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (03.04.17 17:14:28) 
ben de HDD'yi SDD'ye kopyalamak istiyorum, çünkü lisanslı yazılımlarının uçmasını istemiyorum.
google tam bi çöplük bunu daha önce şöyle şöyle yapınca tertemiz oldu çalıştı diyebilecek biri var mı ?

  • technicalte  (03.04.17 17:44:40) 
Acronis true imaj klonlama ve yedekleme işini iyi yapıyor, fiyatı da biraz yüksek diyorlar ama ben hiç kullanmadım. Bir araştırın isterseniz.


  • demirKamil  (03.04.17 17:54:53) 
kullanıla kullanıla çöplüğe dönmüş bilgisayarın harddiskini değiştiriyor iken kopyalayıp aynı şekilde kullanmak bana mantıklı gelmiyor. millet bilgisayar kendine gelsin diye temiz format atarken harddiski bile sıfırlayıp aynen kullanmak anlamsız.

eğer bilgisayarın yanında cd veya benzeri bir medya verilmemişse, halen kullanmakta olduğunuz harddiskinizde kurtarma bölümü vardır. bilgisayarınızın herhangi bir yerinde (muhtemelen bilgisayar ile birlikte gelen önceden kurulu dosyaların içinde, mesela bilgisayarınız asus marka ise başlat menüsündeki asus tools falan gibi bir yerde) kurtarma dosyası oluşturmak için bir uygulama vardır. o uygulama ile harddiste bulunan kurtarma alanını cd'ye veya bir flaşdiske kopyalayıp kurtarma medyası oluşturabilirsiniz. program sizi yönlendirecektir. tertemiz harddiske de o oluşturduğunuz medya aracılığıyla temiz bir kurulum yapabilirsiniz.

linsanslı yazılımlar için, varsın uçsun. lisanslı yazılımı da baştan kurup, yenien lisanslayabilirsiniz. yeniden satın aalmanıza gerek yoktur.

her zaman temiz kurulum taraftarıyım.
  • kibritsuyu  (03.04.17 18:21:34) 
@kibritsuyu, dediğin çok iyi ama bunu yapabilecek bilgisayar bilgisine sahip olmayabilirim.

elimde lenovo z500 var.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (03.04.17 19:18:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.