[]

gss prim borcu silinmemesi

2015 te okulu bitirmeme 1,2 aykalmışken 25 yaşına basmıştım ve okulu bitirdikten bir süre kadar part time olarak çalışmıştım.Daha sonra gelir testi yaptırmıştım. Toplam ödemem gereken tutarı tam hatırlayamamakla birlikte 100 küsür yada 300 küsür lira olması gerekiyor..

Bugün kontrol ettiğimde üzerine binen borcum silinmemiş görüyorum. 170 i aradığımda sistem yoğun ve henüz yansımamış olabilir diyor. Bu durumla karşılaşan var mı başka ? Borç dökümüm aşağıdaki gibi;

Borç Tutarı
1.438,02 TL
Tahsil Edilen Borç Tutarı
134,34 TL
Kalan Borç Tutarı
1.303,68 TL
Tahsilinden Vazgeçilen Tutar (Geçici 69'uncu Md.)
0,00 TL

 
af çıktı zaten, çıkmış olmasına rağmen neden silimedi bunu merak ettim, aynı durum ile karşılaşan var mıdır?


  • kozm  (03.04.17 15:46:22) 
Yarı zamanlı çalıştığınızda şirketiniz size yarı zamanlı sigorta yapabiliyor. Bu sebeple sigortasız olan zaman dilimi için de sizin ödeme yapmanız gerekiyor. Borcunuz bundan kaynaklanmış olabilir, mesela ayda 8 gün sigorta yatırmıştır işveren, kalan 22 gün sizin borç hanenize yazılır. Bu durumda da çalışmamak daha mantıklı.

Yani borcun neden kaynaklandığına iyi bakın. Sonra hangi borçların silineceğini öğrenip sgk'ya giderek sildirebilirsiniz. Ama malesef tüm borçlar silindi, yeni bir sayfa açtık gibi bir şey yok. Belli şartlar ile silinen borçlar var. (25 yaş altı ve öğrenciyse, askerlik yaparken gss borcu yazıldıysa vs.) Bunlar da zaten siliniyordu önceden. Af falan yok yani, ağam bizimle eğleniyi.
  • md11  (03.04.17 16:19:38) 
md11 söylediğin gibi.. Yarım zamanlı çalıştığım zaman dilimi içerisinde oldu bunlar.. bunda sorun yok.. o zaman dilimi içerisinde 25 yaşındaydım, bu borçların neden silinmediğini bilmiyorum.


  • kozm  (03.04.17 17:05:46) 
Bildiğim kadarıyla sizin borcunuz silinecek borçlar arasında değil mesela. 25yasina bastığınız anda ya da yarı zamanlı tam zamanlı fark etmez, çalışmaya başladığınız anda ailenizden faydalanma hakkını kaybedersiniz. Bu sebeple de kendi sigortanizi yatirmaniz gerekir. Ortada bir yanlışlık bulunmadığı için borcunuzun tamamı silinmeyecektir. (Hoş, olayın tamamı yanlışlıklar üzerine kurulu ama...)

Muhtemelen bu borç en üst gelir diliminden hesaplanmıştır. Gelen düzenleme ile birlikte bu düzeltilecek. Yani atıyorum 6 ay borcunuz var, 6*53₺ olarak güncellenecek borcunuz. Bu borç için de 12 taksit imkanı sunuyorlar, olay bundan ibaret.

Bu söylediğim güncelleme ise bu sıralar yapılıyor, bir iki hafta içerisinde borç miktarınız netleşir diye tahmin ediyorum. Şu anki verilerin çoğu yanlış, dikkate almayın.
  • md11  (03.04.17 19:58:20) 
Teşekkürler md11


  • kozm  (04.04.17 09:01:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.