[]

Filmlerdeki Müslümanlık vs Hristiyanlık

Dün Hacksaw Ridge'i izledim. Dini inancı yüzünden eline tüfek almak istemeyen bir askerin savaş alanında sedyede yatarken "İNCİL, İNCİLİMİ GETİRİN" diye bağırması üzerine aynı filmde dindar bir Müslümanı izlesek amk yobazı der miydik acaba?

Bazı Türk filmlerindeki çok kısa namaz sahneleri veya ezan sesi bile eleştiriye maruz kalıyorken yabancı filmlerde kilise/peder/Hristiyanlık olgusunun gözümüze gözümüze sokulması neden o kadar rahatsız etmiyor? Ya da ediyor mu?


 
dini inancı yüzünden eline tüfek almak istemeyen bir adamla ilgili film her türlü yoğun dini öğe içermek durumunda, o yüzden ilginç olurdu bu sahneler olmasa. Hang dinde olursa olsun derdik herhalde adamı sevmediysek.

Bu örnekten bağımsız olarak, beni de rahatsız ediyor, her cins dindarlığa uyuzum.
  • whoosie  (03.04.17 12:21:01 ~ 12:22:44) 
beni etmiyor :) filmin konusuyla alakasız bir şey değil neticede. adam dini inancından ötürü silah tutmak istemiyor. bu filmde dini ögeler olabilir. ama alakasız bir filmde istanbul manzarası gösterirken ezan sesini duymak ne alaka dedirtir.


  • cekilmis gayfe  (03.04.17 12:23:09) 
filmden filme, sahneden sahneye, kişiden kişiye değişir. bunun hristiyanlıkla, müslümanlıkla falan alakası yok, doğru yeri ve zamanı var, biraz da vizyon.


  • soso  (03.04.17 12:24:55) 
dünyada var olan bir şeyin filmde gösterilmesine neden tepki göstereyim ki? adam dindarsa isterse zikir çeksin, isterse papaza günah çıkarttırsın. bana ne? sahneye doğru şekilde göze sokmadan, propaganda amacı olmaksızın koyarsa koysun. adamın kendi filmi.


  • sporty  (03.04.17 12:36:09 ~ 12:37:03) 
Filmi izlerken aynı şeyi ben de düşünmüştüm. Ve sanırım aynı filmin konusu bir müslüman asker üzerine kurulmuş olsa rahatsız olurdum. Müslümanlıktan değil de müslümanlardan haz etmediğim için olabilir.
Bu filmde de want2dieın dediği gibi işin b.ku çıkınca rahatsız oldum.

  • pastörizesüt  (03.04.17 13:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.