[]

Mücverim yağ cekiyor

Kabak mücver yapıyorum ama koydugum yagın neredeyse tamamını cekiyor, yarın yine yapacagım, yag cekmesin istiyorum. Ne yapabilirim?

iyi geceler bu arada


 
Firinda yapabilirsin


  • kuehles blondes  (03.04.17 01:06:08) 
evet kızgın tavada kısa sürede tutmalısın.


  • mungojerry  (03.04.17 01:10:21) 
çok kızgın tavada, yağı soğutmadan, tavanın alacağı kadar sırayla ve azar azar kızartırsanız yağ çekmez.


  • koskoca kirpi  (03.04.17 01:21:37) 
unu azaltacaksın bu durumda. yağın da kızgın oldum mu tamamdır.


  • karlmarx  (03.04.17 02:12:08) 
Unu azalt, yumurtayı fazlalaştır.


  • feel the blanks  (03.04.17 10:30:16) 
malzemeyle oynamak tadını da etkilemez mi arkadaşlar? unu azaltıp yumurtayı arttırırsanız o mücver değil, kabaklı omlet olur.

çare çok kızgın yağ. sadece mücver için değil, bütün kızartmaların az yağ çekme formülü çok kızgın yağ.

ama problem şu, yapı çok kızdırıyorsunuz okey ama tamamı soğuk malzemeden yapılmış mücver harcı o yağa girince bir yandan da yağı soğutmaya başlıyor. o çok kızgınlık gidiyor. malzemeniz oda sıcaklığında olsun.
  • kibritsuyu  (03.04.17 12:28:31) 
her türlü çeker o. fırında yağlı kağıt üstüne ince tabaka şeklinde yayıp kızartıp, sonra tersini kızartacaksın en yakın öyle oluyor.


  • yue  (03.04.17 12:39:53) 
Kabakları rendeledikten sonra tuzlayıp biraz beklet, kabak suyunu salsın sonra malzemeleri koy. Unu tam kıvamında koy az olmasın , un az olursa çok yağ çeker.
Yağ hep sıcak olsun, yeni harç koydukça yağ ısı kaybeder, yavaş yavaş koy birini koy az bekle sonra diğer parçayı koy.
Kabak sulanınca istersen suyu süzebilirsin başka bir yemekte, çorbada kullanabilirsin. Ben süzmüyorum, unu ayarlıyorum. Malzemen çoksa bekleme süresi uzayacağı için kabak su salmaya devam edebilir baktın sulandı az daha un eklersin.
Bu şekil yaparsan mücver asla yağ çekmez.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.04.17 13:07:17) 
Arkadaşlar tavsiyelerinize teşekkürler, kızgın yaga attım ve mücver neredeyse hic yag cekmedi. Bir de kabak suyunu salana kadar beklettim ve sonra unla kıvamını ayarladım. İlgililere duyurulur:)


  • balpolen  (05.04.17 13:25:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.