[]

anne babanın boşanması

öncelikle hem iç dökmeli hem soru sormalı bir yazı olacak o yüzden uzun birazcık. okuyup da cevaplarsanız şimdiden teşekkürler.

annem 48 babam da 49 yaşında. ben de artık 23 yaşında kazık kadar bir insanım. geçen sene ben erasmustyaken araları yine saçma sapan olmuş boşanma aşamasına gelip kağıtları vs. ayarlayıp avukatlarla konuşup son anda vazgeçmişler. şimdi yine aynı şeyin içerisindeler. annemle konuştuk bu konuyu ama ciddi ciddi karşılarına alıp beni biz ayrılıyoruz demediler. 12 yaşında da kardeşim var, onun dünyadan haberi yok zaten şu an.

babam emekli oldu bundan 3 sene önce ve çalışmıyor. doğal olarak sürekli evde ve maddi durumumuz da iyi değil. hem para yokken hem çalışmazken evin içerisinde sürekli bir sürtüşme var. ben hiçbir zaman için, küçükken de "ne güzel seviyorlar birbirlerini" diye düşünmezdim. kavga gürültü hiç eksik olmadı. sebebi de bence her zaman için paramızın olmamasıydı. bugün konuşurlarken onlar duyuyorum, "tamam artık olmuyor" "bitmiş bu iş" falan tadında konuşuyorlar. aşk ya da gençlik heyecanı kalmaz belki insanlarda bu yaşta ama neden karşılıklı olarak tahammül gösterip (ki annemin bunu yaptığını düşünüyorum aslında ama babam biraz zor bir insan) arkadaş olarak devam edemiyorlar?

bu şekilde mutsuzlarsa tabii ki ayrılmaları doğru olan şey ama bir yandan da ayrıldıklarında mutlu olacaklar mı diyorum? hem para yok yani 2 ayrı ev açılacak bu şekilde daha da kötü olmayacak mı?

annem mesela bugün babama "yabancı gibisin evin içinde tek kelime etmeden kendi başına takılıyosun, yabancı birinden farkın yok benim de senin için öyle muhtemelen" falan dedi babam hala başka yerlere çekiyor işte ben vurdum mu dövdüm mü seni, bi gün olsun şuraya gitme bunu yapma dedim mi blabla. içeri gidip ne alaka aq demek istedim ama işte karışmadım.

ben geldiğimde erasmustan annem anlatmıştı çok kötüydüm ama işte barıştık vs. sana söylemek istemedik oradayken diye o zaman soğukkanlılıkla "benim de ilişkim var sonuçta anlardım anlaşamadığınızı söyleseniz de olurdu" falan demiştim ama şu an kötü hissediyorum kendimi belki de tanıklık ettiğim için böyle. süreci iyi yönetemiyorum, ikisine de üzülüyorum çünkü ikisi de mutsuz. bence tanımadan evlenmişler (21-22 yaşlarındalarmış) ve 3-5 sene sonra da (gerçi 4 sene sonra ben doğmuşum ama) aralarındaki o hisler aşk vs.kaybolmuş.

anneme açık açık sen seviyor musun bu adamı diyemiyorum. çünkü gerçek sevgiden çok artık alışkanlık olabilir bu. bugün babama "insan kızınca sevgi varsa unutur geçer sen hep kanlı bıçaklı gibi oluyorsun çünkü bomboşsun" dedi hakkaten içime oturdu bu dediği. ikisi de mutsuzken bu kadar sene birlikte yaşamaları falan çok üzücü. babam "zorunluluk" gibi bir şeyler dedi annem de mesela "zorunluluk diyorsan ohoo bitmiştir artık bu iş" dedi, ki haksız göremiyorum. ikisinin de hem haklı hem haksız tarafları var ama annem hem kadın olduğundan hem da daha duygusal biri olduğundan, duygusal kısmıyla ilgili konuşuyor işte "yüzüme bakmıyorsun, konuşmuyosun, surat yapıyosun vs" gibi babam da zaten yapılması gerekeni yaptığı için "para kazanıp geldim karıya kıza mı yedirdim, seni de çocukları da dövmedim işte nasıl yetmiyorum" gibi saçma sapan şeyler söylüyor. sanırım bu iş çözülmeyecek ve boşanacaklar ve ben ne yapacağımı bilmiyorum.

süreci nasıl yöneteceğimi, kime nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum en basitinden. taraflı olmak istemiyorum ama babamla hep mesafeli bir ilişkim vardı. bu yaz erasmus stajına gidecek, stajdan sonra orada iş bulmaya çalışacaktım. ya da ayrı eve çıkacaktım vs. bunların hepsini durdurmalı mıyım? yoksa çocuk da etkileniyor diye daha mı çok üzülürler? yaşı geçkin olanlarınızın başından bu tarz şeyler geçti mi? ne yapayım bir akıl verin lütfen.

 
Merhaba,

Çok detaylı yazmayacağım, her hikaye mutlaka içerisinde kendi haklılarını / haksızlarını barındırır. Emin ol en haksız gördüğün bile sırf kötülük olsun, sorun cıksın diye yasatmıyor bunları, herkes kendi doğrusunu yasıyor. Sana tavsiyem kesinlikle bu senin hayatın ve kendi tercihlerini yapman, hayallerinin pesınden gitmen. Benzer bir durum yaşadım 34 yaşına geldim, pişmanım.. ben onların ebeveynleri değilim... kardeşin için elbette bir şeyler yapman lazım ama sen iyi olursan ona faydan dokunabilir, aksi halde iki kayıp hayata sahip olabilirsiniz.

ayrıldıklarında daha mutlu insanlar olabilirler... umuyorum kendin için en doğru kararları verirsin.
  • zartanyan  (02.04.17 22:07:01) 
hayattaki en büyük dileğim annemle babamın boşanması. bu hikayede bizimkine çok benzer şeyler gördüm. ben boşanmaları daha iyi olur diye düşünüyorum ama annenin bir geliri var mı? çalışıyor mu? bu önemli. çünkü muhtemelen annen, kardeşin ve sen yaşayacaksınız ve üzerine yük binecek. hazır mısın?


  • shin  (02.04.17 23:04:32) 
@shin hayır yok. dedemle ananem öldükten sonra evleri anneme kaldı, onun kirası + dedemin emeklisini alabilecek dul olunca.

@gram altın orada kastettiği şey "boş adamsın yeaa" değildi. "için boş sevmiyorsun beni" gibi bir şeydi. ilgi istemiyor ki kadın normal bir ilişki istiyor. annemi savunmuyorum o da zor bir insan ama bu kadar üzülmemeli bence
  • dedi ayca  (02.04.17 23:17:40) 
Babaya is bulursan bence sorunlar bir nebze cozulur. Surekli evde olan bir adamla evli kalmak bir kadin icin cidden zor zira erkekler surekli evde kalinca cekiomez oluyorlar. Babaya is bulup denenmeli bence olmuyirsa da bosanma olabilir tabiki mutsuz yasamaktan iyidir.


  • biarkadastanduydum  (03.04.17 00:40:23) 
@biarkadastanduydum çalışmak istemiyor maalesef. işi masa başı bir işti, yıllarca aynı pozisyonda durmaktan omzu sakatlanmıştı aylarca fizik tedavi gördü. diğer işleri de istemiyor ya da beğenmiyor. durumu anlamıyorum sonuçta insanlar emekli olduktan sonra da çalışıyor ve durumumuz da iyi değil. orta yaş krizi sanıyorum ki


  • dedi ayca  (03.04.17 03:22:21) 
ayrılmaları bence en iyi seçenek olur.

bunca yıldır huzur olmayan bir evde herkes için bir "tükenmişlik" soz konusu olur.

hepiniz kendi hayatınıza bakın bence.
  • for the record  (03.04.17 09:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.