[]

Bu kefire nolmus?

Dün sabah her zamanki gibi mayalayip bıraktım kefirimi. Bugün sabah kalktığımda kavanozun içinde kesik süt gibi heterojen bir hal almış. Kokusu da normal ama hiç böyle görmemiştim. Bozulmuş mudur? Yoksa dokup bir kere daha mayalamayi mi denesem? Daha iyi anlaşılması için görüntü yüklüyorum. Teşekkür ederim herkese.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
Bu bozulmuş :(

İçinde korktuğumuz gibi patojen üremiş bence. Yeni bir mayaya ihtiyacın var :)
  • neferkitty  (02.04.17 20:09:08) 
Yaa :( bir haftadır içiyorum bir de, ölmem umarım :p


  • fraise  (02.04.17 20:11:07) 
mok olmuş o. at gitsin.


  • stewie  (02.04.17 20:52:49) 
Santifrüje uğramış, çöp. :(


  • E.  (02.04.17 21:26:48) 
Serum ayrışması olmus olabilir mi?

Görüntü benziyor sanki:
www.instagram.com

"Eğer mayalama zamanını geçirirseniz veya mayalama süresince sıcaklık yüksek olursa veya mayanızın miktarı artmışsa ve çok aktifleşirse kefiriniz de mayalama sonunda serum ayrılması olabilir; yani sarımtırak sıvı kısımla kefirin katı kısmı ayrılabilir. Artan asitlik yani ekşilik sizi rahatsız etmedikçe bu kefiri tüketmenizde hiç sakınca yoktur, ekşilik rahatsız ediyorsa kefiri tüketmeyebilirsiniz ama mayanızda sorun yoktur. Bu aktif mayayı tekrar kullanın sadece mayalama süresini daha kısa tutmanız, mayalama sıcaklığını 25 dereceyi geçirmemeniz, maya miktarı arttıysa bir kısmını ayırmanız ve fazla maya kullanmamanız veya kullandığınız süt miktarını artırmanız fayda sağlayacaktır."
  • Sulfoxaflor  (02.04.17 22:52:32) 
Sulfoxaflor, görüntü tam olarak böyle. Bilemedim şimdi, öyle olmuş olabilir mi? Denesem mi bir daha mayalamayi?


  • fraise  (02.04.17 23:22:24) 
1 haftadır içtiğinizin tadı- kokusu çok acayip ve öncekilerden farklı gelmiyorsa bir şans daha verebilirsiniz bence.


  • Sulfoxaflor  (03.04.17 00:12:38) 
rengini tam cikaramadim, ama ictigimiz ev yapimi kefir bazan dolapta bekleyince boyle ayrisiyor.
calkalayip normal gorunume dondurup iciyoruz, bi zararini da gormedik.
not: yatirim tavsiyesi degildir.
  • viva paulista  (03.04.17 12:13:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.