[]

Amator olarak Techno muzik yapmak icin Ableton Akai Apc 40 uygun mudur?

Kendi capimda Techno muzik yapmak icin Ableton Akai Apc 40 almayi dusunuyorum. Sizce uygun mudur? Sunu al baslangicta sunda daha kolay kotarirsin dediginiz tavsiyeleriniz var midir? Tesekkurler.




 
bu tur controllerlar canli performansta daha cok ise yariyor. evde baska ne gibi ekipmanlar var? nasil bir bilgisayar var? harici ses karti var mi? boyle bir sey alip direkt bilgisayara takarsan latency denen dingillik yuzunden cok sikinti yasarsin.


  • hopeless  (02.04.17 19:13:29) 
Evde baska ekipmanim yok. Sifirdan basliyorum. MacBook Pro kullaniyorum. Harici ses kartim yok. Nasi bir ekipman/yazilim listesine sahip olmaliyim sikinti yasamamak ve randiman almak icin ? Cevaplarin icin simdiden tesekkurler.


  • jagermeister  (02.04.17 19:27:38) 
sifirdan basliyorsan once kendine uygun yazilimi sec ve ogren. ableton live olur, logic pro olur, pro tools olur. yani muzik yapacagin sey apc 40 degil. onu bir controller olarak kullanacaksin. olay yazilimda baslayip bitiyor.

butceye uygun bir ses karti alabilirsin. apc 40-macbook ikilisi nasil bir latency yaratir bilemiyorum mesela. ama illa ki ses karti lazim olacaktir ilerde. bir de dedigim gibi bu tur cihazlar canli performans icin ya da evde amatorce eglenmek icin. oturup beste yapacaksan midi klavye almani oneririm. illa ki arada pad'ler olsun basayim egleneyim diyorsan ucuz bir launchpad al. yatirimi en az hak eden seyler bu tur oyuncagimsi seyler bence. en cok yatirimi referans monitorune ve ses kartina yapmak gerekir diye dusunuyorum. ve calismaya. gece gunduz daw calis. ayrica:

(bkz: monitoring)
(bkz: mixing)
(bkz: mastering)
(bkz: dynamic range compression)
  • hopeless  (02.04.17 19:54:43) 
önce hangi programı kullanacaksan onu öğren, ondan sonra zaten ihtiyacın olanı kendin bileceksin ve öyle satın alacaksın. tabii mesela ses kartı, bir referans monitörü ya da kulaklık alınması gereken temel araçlardır. bunları al bi önce, gerisini zamanla alırsın. ayrıca herkesin çalışma şekli farklı oluyor. özellikle techno gibi müziklerde sınır yok. yalnız bir zaman sonra bilgisayar ekranından uzaklaşmak isteyeceksin. hani öyle ekran başında, elde mouse ile ofiste takılırmışcasına techno yapılmıyor pek. ancak şimdilik bi elindekilerle vakit geçir. ne var ne yok, bi araştır, öğren.


  • philus  (02.04.17 20:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.