[]

ÖSYM sınavlarındaki mantık hatası

Salon gözetmenlerinin eline bir timeline veriliyor yani atıyorum 09:40 da adaylara sınav kuralları sesli okunacak, 09:45 de kitapçıklar dağıtılacak. adaylar tc kimlik no falan gerekli kodlamaları yapacaklar ve kitapçık üzerindeki karekod lar gözetmen tarafından toplanıp listeye yapıştırılacak falan.

hah işte en son her şey bitiyor, sınava1-2 dakika kala gözetmen diyor ki " evet arkadaşlar şimdi kitapçıkları açıyoruz ve hızlı bir şekilde , okumadan baskı hatası, eksik sayfa var mı diye sayfaları çeviriyoruz."

Sorun burada.Diyelim ki ben sayfaları çevirdim çevirdim, aha! o da ne, bir sayfadaki soruların dikine yarısı basılmamış.veya iyice saçmalanmış, fransızca sorularının olduğu sayfa girmiş.

Ne olacak şimdi? o kadar kodlama yapmışım, 2 dakika sonra sınav başlayacak.
Bana yeni, yedek kitapçık verseler bile ben tekrar abuk subuk kodlamaları ona da yapmak zorundayım, bir dakika içinde o kodlamaların yapılması, kapak sayfasının arkasındaki geri zekalı yazıların yazılması 1 dakika içinde kesinlikle yetişmez. ben o kodlamaları yaparken vakit gelecek, millet sınava başlayacak.Ne oldu şimdi? sınavdaki timeline (zaman çizelgesi) ndeki mantık hatası yüzünden 1-0 geriden başladım, mağdur oldum.
Nasıl olmalı?
**Önce kitapçıklar dağıtılacak,
**Arkadaşlar 10 saniye içinde sayfaları okumadan, seri bir şekilde çevirip kontrol ediyoruz denecek,(hatalı kitapçık tespit edilirse bu aşamada değiştirilecek.)
** Evet şimdi gerekli kodlamaları kitapçık üzerine yapıyoruz denecek.
**Sınav başlayacak.

Bunu düşünen var mı? haksız mıyım?

 
Bir enteresan şey de ben ekliyorum. Hiç yedek kitapçık gördün mü sınıfta? Ben hiç görmedim. Hep tam denk gelecek şekilde bitti. Bir sorun olsa kimbilir nereden gelecek yenisi.


  • sansli pipi  (02.04.17 16:35:00) 
bildiğimden değil de mantık yürütüyorum; kitapçığı hatalı olan kişinin yeni kitapçığı doldurması beklenebilir. sınavına tam başladığı dakika sınavına sonradan eklenebilir. bunlar hep halledilebilir şeyler. get a life.


  • zgrydn  (02.04.17 16:39:19) 
Mantık hatası var evet. Fakat yıllardır belki 100 den fazla ÖSYM sınavında görev almışımdır. Bir kere hatalı kitapçık görmedim. Bu çok düşük bir ihtimal yani. Dolayısıyla bu küçük olasılıklı istisna için timeline'ın düzeltilmesine gerek yok bence. Bence daha başka sıkıntılar var. 150-200 öğrencinin sınava girdiği amfide barkodların sınavdan önce toplanması gibi. Tüm görevliler bu işe adansa bile yetişmiyor. Yetişse dahi sonradan gelenler için gene aralara derelere girip çıkmak zorunda kalıyorsunuz. Başka ufak tefek sıkıntılar var ÖSYM ye rapor ediyoruz onlar da zamanla güncelliyorlar.

@sansli pipi, yedek kitapçıklar bina sınav sorumlusunda bir kasa altında muhafaza edilir. her salona bir iki tane gönderilmesinin manası yok. dediğim gibi kitapçık eksikliği ve hatası çok düşük bir ihtimal. o nedenle her salona yedek kitapçık göndermek anlamsız. sınav güvenliğini de düşürebilir.
  • rosencruz  (02.04.17 16:40:15) 
sansli pipi nin dediği gibi, masanın üzerinde fazladan kitapçık falan yoktu. Ha başka yerden gelecekse bile gözetmen gidecek, bulacak getirecek falan oohoooh.. hele uyuz biriyse hepten s.çtın. Ben diyeyim 5-10 dakika sen de 15 dakika gitti. 10 dakikada 7-8 soru çözdüm ben bugün.
Çocuğun birinin kutusundan kalemtraş çıkmadı, iki kalem, iki silgi çıktı.Fazladan kalemtraş bulmaları bile uzun sürdü.

  • AWD  (02.04.17 16:40:19 ~ 16:41:22) 
böyle bir durum yaşandığında, kaybolan zaman adaya sınav sonunda verilir. diyelim yeni kitapçık geldi ama adayın kodlama işlemleri vs derken 18 dk kaybedildi. aday diğerlerinden 18 dk sonra çıkar. sınav tüm binada tüm salonlarda aynı anda bitecek diye bir kaide yok


  • rosencruz  (02.04.17 16:57:59) 
istisnai bir durum anlatayım. geçtiğimiz yıllarda, bir iç anadolu üniversitesinde pazar günü kalorifer ve ısıtma tesisatı arızası yaşandı bir sınav binasında. tüm adaylar, kaybolma vb durum olmaması için sınav görevlileri ile beraber askeri yürüyüş formatında komşu binaya yürütüldü, oradaki salonlara yerleştirildiler. sınav bi 45 dk geç başladı o binada ve 45 dk geç bitti. ciddi bir kriz durumuydu ama il ösym ofisi iyi yönetmişti.


  • rosencruz  (02.04.17 17:05:20) 
Defalarca ayni sorunu bildirdik. Bir degisiklik olmuyor. OSYM tek basina devle.gibi bir kurum.

Hatali kitapcik da.cikiyor. gelen kutularda yedek 20-30 tane var. Ama bir ales sinavinda butun binadaki sorular hatali basilmisti. Sonradan yenilendi o binadaki sinav.
  • thewizardofearthsea  (02.04.17 19:57:38) 
Bana boyle bir sey oldu. Yeni kitapcik verildikten sonra kodlamalarda gecen sure hesaplandi, simav sonunda bana ek sure verilecekti ama erken bitirdigim icin ihtiyac kalmadi.


  • evrenos gazi  (02.04.17 20:35:01) 
Bu dedigim birkac sene once oldu gerci.


  • evrenos gazi  (02.04.17 20:35:23) 
aylarca soru hazırlayıp, birden fazla yanlış soruyu sınavda soran kurum için küçük bir hata gibi.


  • christopher nolan  (02.04.17 20:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.