[]

Hayvanlara ne şekilde yardım ediyorsunuz?

Kendi evcil hayvanlarınızı ayrı tutuyorum, diğerleri için neler yapıyorsunuz? Yani sokağa su ve yiyecek mi koyuyorsunuz? Her gün sokaktaki canlara vakit ayırıp onlarla oyunlar mı oynuyorsunuz? Barınaklara mı gidiyorsunuz? Yemek verdiklerinize ne veriyorsunuz? Barınağa gidiyorsanız hangisine gidiyorsunuz? Ya da başka neler yapıyorsunuz?

Sahipsiz canlılar hayattaki en zayıf noktam sanırım ama elimden geleni yapamıyormuşum gibi hissediyorum onlar için. Zaten bu kadar can varken hepsi için bir şeyler yapmamıza ihtimal yok maalesef ama en azından sizlerin yaptıklarından fikir edinirim; belki gerçekten yardıma ihtiyacı olan barınakları, kuruluşları falan öğrenirim diye düşündüm.

Neler yapıyorsunuz sahipsiz hayvanlar için?

 
Hiçbir şey, teşekkürler.


  • varg vikernes  (02.04.17 14:46:28) 
kaçmayan olursa bi5 dk kadar severim kedi köpek
bunun dışında rutin olarak bir şey yapmıyorum.

  • basond  (02.04.17 14:48:30) 
çanta alıyorsam yanıma mama oluyor yanımda onu veriyorum, bol bol seviyorum.


  • Apocalypse  (02.04.17 14:52:34 ~ 14:52:41) 
bim'den tavuk döner alıyorum arada, yanlış mı yapıyorum, bilenler söylerse iyi olur.
Bir de hayvanları hiç sevmem sanki bu yardım vicdanımı rahatlatıyor.

  • demirKamil  (02.04.17 14:55:27) 
evdeki artıkları hiç atmam buzdolabında biriktirip sahile götürürüm orada beslediğim kedi ve köpeklere veririm tabi gitmişken ciğer veya tavuk suyuyla karışımlar hazırlarım hepsine yetsin diye bunun dışında balkona da kuşlar için su ve güzel yiyecekler koyarım minik kuşlar için tahıl martı ve kargalar için artık ne varsa çünkü özellikle martılar her şeyi yiyiyor :) bu Türk martılarına has bir durummuş diye duymuştum


  • esmeralda  (02.04.17 14:59:55) 
Kedi ve köpekler için mama alıyorum, alüminyum sütlaç kaselerinden alıp okula gidip gelirken birkaç yere kedi köpek maması ve su koyuyorum. Hasta kedi görürsem belediye veterinerine götürüyorum takibini yapıyorum. Gözü iltihaplı kedileri yakalayıp damla damlatıyorum. Koyduğum mamaları atan komşularda kavga ediyorum. Düzenli olarak kedi evi yapıp koyuyorum. Yeni doğan bebişlere korunaklı yer yapıyorum, gerekirse eve alıyorum iyileşene kadar.
Aklıma gelenler bunlar.

  • bir nick var benden iceri  (02.04.17 15:06:18) 
@bir nick var benden iceri +1. Arkadaslarimin evini pansiyon olarak kullaniyorum tedavisi uzun surenler icin.


  • piremses  (02.04.17 15:13:01) 
Mama koyuyorum , sitede beslediğimiz sokak köpeği var bir kaç daire birleşip kulube aldık. Tek başına kalmış yavru kedi görürsem veterine götürüp iyileştirip kedili bir parka bırakıyorum. Sokaktaki diğer köpeklere pas veremiyorum eve kadar takip ederlerse sitedeki köpek parçalıyor.

Şanslıyım ki komşuların çoğu hayvan sever. Bahçe et ve kemik dolu. Gecenin bi yarısı yumurta pişirip köpeğe veren insanlar var.
  • jazzabel  (02.04.17 15:20:09) 
Yaşadığım yerde belli yerlerde başka hayvan severler mama noktaları oluşturmuşlar. Mama kapları sabitlemisler bir yerlere vidayla falan. Gunluk olarak dolduruyorlar. Ben de arada kafama estikçe onlara destek olsun diye petshopdan 1-2 kilo mama alıyorum. Kilosu 5 liraya bile mama var. O kapları dolduruyorum yolum düştükçe. 1 kilo da hep yedek bagajda duruyor. Boyle ac gördüğüm bir kopek falan olursa yolda ona veriyorum biraz.


  • rucka boji  (02.04.17 15:38:47) 
ben genelde guşlara çalışırım. eppek su veriyom. yemek artığı olursa onu çöpe atmayıp ayrı kapta ite kediye veriyorum. bu kadar sanırım


  • cekilmis gayfe  (02.04.17 15:54:14) 
temizmama'dan barınaklara mama yolluyorum ayda 4-5 çuval


  • gkct  (02.04.17 16:11:40) 
Ikiyüzlü davranmiyorum. Birini sevimli ötekini lezzetli diye ayirmiyorum. Yazin bos zamanlarimda kesimhaneden kurtarilmis hayvanlarin yasadigi bir ciftlikte gönüllülük yapiyorum.

Hayvan katliamlarina karsi düzenlenen protestolara katiliyorum. Sosyal medyada aktif olmaya calisiyorum.

Sahiplendirme icin, Türkiye´den Almanya´ya gönüllü ucak transferlerine yardim ediyorum. Her sene bir ya da iki defa.

Bir köpek sahiplendim. Evim kücük oldugu icin ancak bir tane bakmama izin var maalesef.
  • buf-e kür  (02.04.17 16:55:50) 
eskiden 2-3 günde bir a101 den tavuk yüreği veya ciğeri alıp veriyordum. 1-2 senedir kestim. arada sırada mama alıp veriyorum ama çok nadir. bayat ekmekleri kuşlara atıyoruz ıslatıp, o sayılırsa.


  • tukenmez adam  (02.04.17 17:30:21 ~ 17:30:40) 
Mama su koyuyorum
Yanımda pet şişede kuru mama taşıyorum
Bi şekilde yanımda yoksa Ve aç olduğunu gördüysem (köpeklere özellikle) marketlerden aç bitir tarzı şeyler alıyorum

Bi de en önemlisi patifood üzerinden her ay bütçeme göre kilosu 3 liralık mama gönderiyorum kampüslere. Bazen 5 bazen 10 bazen 15 lirayla birkaç hayvana mama göndermiş oluyorum
  • mutlusismankedi2015  (02.04.17 18:51:30) 
ben ikiyüzlüyüm. sevimli mevimli diye ayırt etmem gerçi. karnı aç garibanlara yardım ederim. hayvanlara kötü muamele edilmesine karşıyım ve et yemeye bayılıyorum. ot yiyerek hayatımı devam ettiremem. ya da iki yüzlülük yapmamak adına kurda kuşa yemek vermeyi bırakayım.
vejeteryanların saçma sapan laf sokmasına ayarım.

  • cekilmis gayfe  (02.04.17 19:07:32) 
ben de mama taşıyorum yanımda. yapacak daha az iyi şeyim olduğu için dışarıdaki hayvanları sevmek konusunda ortalama insandan daha fazla vakit ayırabiliyorum. annemlerin orada kedi evleri yaptık, ufak bir popülasyon var, hastalanan olursa belediyeyi çağırıyoruz. tutabildiğimizi kısırlaştırıyoruz. tabii burada krediyi anneme vermek daha doğru olur, o onlarla daha çok ilgileniyor. ben işte belediyeden gelip bulamadıklarında götürüyorum, kışın çok soğuklarda annemlerde kalıyorum, odama bir-iki kedi alıyoruz geçici olarak (bunun yanlış olduğunu iddia edenler de var). sonra parklarda yaralı hayvana denk gelirsem yine belediyeye haber veriyorum. maddi imkanlarım çok kısıtlı, elimden çok fazla bir şey gelmiyor maalesef. (bu da belki bir bahanedir, bilemiyorum)


  • misterturist  (02.04.17 19:48:22 ~ 19:55:06) 
Otobüs durağına yakın Migros var, girip alıyorum eve kadar besleye besleye geliyorum. Bu arada Migros dostluk mamalarına zam yapmış, zaten onu pek sevmiyorlardı.


  • Lim5  (02.04.17 19:53:15) 
Mahallede hasta kedi olunca yakalayıp veterinere götürmüştük bir keresinde sabaha iyileşmişti, bir keresinde de hasta martı buldum sokakta kaçıyordu tek başıma yakalayamayınca birkaç kişi ile yakalayıp belediyeye teslim etmiştik. Yani hasta hayvan görünce o an elimden geleni yapmaya çalışıyorum, onun dışında çevremdeki hayvanlara hep bakıyorlar, bazen çok aç kalınca bizim kapıya gelen bir kedi oluyor geldikçe ona mama veriyoruz. Parka giderken de cebimize mama koyup hep öyle giderim, parktaki hayvanlara mama vererek yardım etmeye çalışıyorum. Hay-sev'de çok kötü bir durumda ve tedavi ihtiyacı olan canlar oluyor, elimden geldiğince denk gelirsem tedavisi için bağışta bulunuyorum. Ama şöyle de bir durum var; geçenlerde birisi sözlükte şey yazmıştı:''yabancı ülkelerde minnoş kedi, köpek videoları dolu ben de bizim hayvansever grupları sosyal medyadan takip edeyim dedim 2 günde depresyona girdim. Tecavüze uğrayan, kaza geçiren, daya yiyen vs'' Yani sosyal medyadan takip ediyorum ama gerçekten ülkemizde hayvanların durumu içler acısı, her gün üzülsem de takip ediyorum ben de.


  • neferkitty  (02.04.17 20:01:46) 
Ormana her koşuya gidişimde yemekle gidiyorum. Arabada da genelde kuru kokmayacak bir şeyler olur. Yol kenarında falan denk geldiğinde bir şeyler verdiğim de oldu.


  • arnold schwarzeneger  (03.04.17 10:28:04) 
Mama su veriyorum. Yuva yapıyorum. Hasta olanları veterinere götürüp tedavilerini yaptırıyorum. Hayvansever gruplarındaki hasta hayvanların tedavileri için bağış yapıyorum. Sizi çok iyi anlıyorum, bana da yeterli gelmiyor ama maalesef elden gelen bu kadar.


  • peggy  (03.04.17 10:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.