[]

yemek ve porsiyon konusu (temsili)

şimdi farklı bir duyuruda bir konudan aklıma geldi.

abi ben genel olarak hiç 1 porsiyon yemiyorum sanırım.

yani örneğin kaşarlı tost oluyor ya marmaris büfede falan. ben 3 tane yiyorum anca kesiyor, hatta kesmiyor.

ya da ne bileyim iki tane kebap dürüm yiyorum

aynı şekilde 2 tavuk doner dürüm + 1 tombik


insanlar nasıl tek porsiyonla doyuyorlar? (ekonomik olarak sorun yoksa)

doyuyor musunuz yoksa sizde mi benim gibisiniz

kaç kişiyiz bilelim

 
ben yarım porsiyonla doyuyorum.

genelde eşimle 1 porsiyon+1 salata yada tatlı söyler ikimiz yeriz.
  • basond  (02.04.17 00:37:08) 
1 genelde yetiyor bana ama çok aç isem 1,5 yediğim oluyor. 2 yediğimde de gereksiz bir şişkinlik hissediyorum, tadı kaçıyor sanki yemeğin o şişkinlik sebebiyle bu yüzden iki porsiyon yemekten kaçınıyorum.


  • md11  (02.04.17 00:40:09) 
aslında yediğim mekandaki porsiyonun miktarı ve doygunluğuna göre değişiyor. ama genelde bir dönercide hep iki döner yerim, burger king gibi yerlerdeysem ikili menüyü seçerim, sandviç yiyorsam da iki tane söylerim. pilavcılarda iki tabakla kalkıyorum.


  • m e b  (02.04.17 00:43:19) 
Çünkü 'insan' gibi yiyorlar :D
Ben doyuyorum çoğunlukla ama senin gibi olan tanıdıklarım da var.

  • manuel mandalina  (02.04.17 01:00:31) 
kesinlikle yetmiyor. 2 dürüm yiyorum. mesela dün normal bir insan evladının doyabileceği kadar bulgur pilavı ve saray kapama mı ne ondan yedim bi esnaf lokantasında, saray kapamada tavuk varmış farketmedim püresini ve sebzelerini yedim, bulguru beğenmedim ama bitirdim. neyse tatmin olmadığımız için her zaman gittiğimiz lokantaya gittik orada da pilav ve ıspanak yedim. üstüne tatlı da yerdim ama sevgilim frenledi.
insanlar normalde dilim pizzayla falan doyuyor ama biz 42 cme tamamlayacak şekilde yiyoruz.
mc yediğimiz zamanlarda falan da 2li menü alıp 2sini de kendimiz yiyorduk.
bir gün çanakkalede bir esnaf lokantasında koccccaman bir pide et döner yedim mesela, istanbuldakilerle karşılaştırılamaz cidden 2 katıydı pide ve döner miktarı. ben pidenin o kadar büyük geleceğini düşünmediğim için 1 tane de lahmacun söylemiştim. mesela o dönerin üzerine o lahmacunu yedim bir de fırın sütlaç patlattım :DD
her zaman düşünüyorum bu insanlar nasıl doyuyor diye. her zaman bunu tartışıyoruz desem yeridir.

45 kiloyum bu arada. kilo vermek için uğraştım 9 kilo verdim ama hiçbir zaman şişko değildim. midem koskocaman sanırım. 45 kilo ve 156 boy bir insanın nesine bu kadar yemek lazım oluyor bilmiyorum gerçekten.
  • dedi ayca  (02.04.17 04:17:06) 
Bir porsiyonla doyuyorum ben de senin gibi arkadaşım var iki tane. Mesela kahvaltıda bir ekmek artı bir simit yiyor ve 1.85e 75 kilo falan bu insan.


  • pastörizesüt  (02.04.17 11:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.