[]

Prebiyotik yogurtlar ise yariyor mu?

Gunluk 1 kase bazen 2 kase ev yogurdu yiyen bir insanim. Bunun yaninda kefir de iciyorum altinkilic olanindan. Ama yine de tuvaletim sikintili oluyor. Kabizlik yok ama agri, sanci, gurultu ve gaz sikayetim var. Ozellikle tuvalet sonrasi agri. Facebook da ikinci beyin bagirsak diye bi grup var. Probiyotik, kombiotik, artibiotik gibi paket yogurt mayasi satiyorlar. Sizce bunlar ise yarar mi?




 
Eğer beslenmenizde rafine şeker oranı çoksa ve lif oranı düşükse probiyotikler hızla ölüyor. Prebiyotik; probiyotiklerin besin kaynağı demek. Probiyotik bakteriler meyve,sebzelerden gelen bizim normalde sindiremediğimiz liflerden beslenirler. Lif gelmezse tabiri caizse aç kalır ve ölürler. Kullandığınız ilaçlardan, sağlıksız gıdalardan bile etkilenip hızla ölürler. Bu nedenle sadece probiyotik desteği almak yetmez, mutlaka komple yaşam tarzını da dengelemek ve sağlıklı beslenmek gerekiyor.

Bir de starter kültür denilen probiyotik maya kullanılmayan ev yoğurtlarındaki probiyotik yok denecek kadar azdır ya da yoktur. Arada bir probiyotik mayası kullanıp da yapın ondan sonra tekrar yoğurt mayası alıp mayalarsınız.

Benim sindirim sistemi ile ilgili bir problemim olmamasına rağmen onlardan alıyorum. Probiyotik sayısını arada bir desteklemek oldukça sağlıklı ve faydalı.
  • neferkitty  (02.04.17 00:03:13 ~ 00:08:04) 
Probiyotikler tabii ki etkili ama bu olay süreklilik halinde etkili. Yani bakterileri bağırsağında çoğaltınca iş bitmiyor, prebiyotiklerle probiyotiklerin beslenmesini sağlayıp floradaki canlılığın korunması gerekiyor. Bu da sağlıklı beslenmeyle gerçekleşen bir şey. Aksi halde, yani sağlıklı beslenme olmadığında, yani prebiyotik gelmesiğinde, probiyotikler bir şekilde hayatta kalmak için bu sefer hücrelerle beslenmeye çalışıyorlar ki bu da o zaman zarar vermeye başlıyor. Düzenli probiyotik alır probiyotikleri prebiyotiklerle (Lifli gıdalarla) besler bağırsak florasını sürekli canlı tutarsan pozitif etkisini daima görürsün.


  • angelus  (02.04.17 00:13:27) 
Ben de haftada bir tuvalete cikiyorum napsam duzelmedi :/


  • brad pitt  (02.04.17 00:14:23) 
hocam altınkılıç yerine içim felan deneseniz. altınkılıçın değerleri kötü. karşılaştırırsanız görürsünüz zaten.


  • who cares wins  (02.04.17 00:52:06) 
Yaklaşık 1 aydır sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa İBS'den dolayı NBL probiyotik kullanıyorum toz halinde. Yukarda arkadaşların dediği gibi probiyotiğin sürdürülebilir şekilde kullanılması önemli. Benimki mücadelesi zor bir rahatsızlık olduğu için çok belirgin yararlarını henüz göremedim, belki uzun vadede iyi gelecektir bilemiyorum.


  • voyager 1  (02.04.17 10:53:07) 
kefiri kendiniz yapıp birde onunla deneyin.

bu probiyotik mayalarla yapıyorum yoğurdu, o yoğurtla 3 defa falan daha yoğurt mayalayıp, sonra probiyotik özelliği azaldığı için yeniden mayayla yapıyorum.

ben çok faydasını görüyorum.
  • Phoebe  (02.04.17 13:01:27) 
Evde kendim karnibahar gibi mayayla yaptim bir akrabamiz vermisti ama bence onun da pek faydasi olmadi.daha dogrusu hazir kefirle aralarinda pek fark goremedim. Duzenli antiviral ilac kullaniyorum. Hergun 1 tane. Ondan sonra basladi sikintilarim. Doktor banada strese bagli irritabl bagirsak sendromu dedi. Bakalim bi deneyim. Ingiliz karbonotu cok fayda ediyor ama ona da korkuyor insan surekli kullanmaya.


  • for day to break  (02.04.17 21:58:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.