[]

1 2 aylık yavru köpek için yemek

Arkadaşlar merhaba, barınaktan bir arkadaşım 1 2 aylık bir köpek sahiplendi. Bu köpeği neyle besleyebiliriz. Sütü az, ekmeği iyi yiyormuş. Ekonomik olabilecek şekilde nasıl besleyebilir bu köpeği siz ne önerirsiniz ? 15 kiloluk mamalardan alsa bu ne kadar idare eder onu ? Kasaplarda çıkıntı et ve kemik satıyorlar ama tavuk kemiğinin sıkıntı olduğunu duyduk haşlayıp etleri ve suyuna ekmek basılabilir. İnek kemiği de sıkıntılı mıdır ?

Ayrıca sürekli ısırmak istiyormuş bir şeyleri ısırmaması için nasıl eğitilmelidir ?


 
Köpeklerin, özellikle yavru köpeklerin kas, kemik vb. gelişimleri için gerekli olan ve bizim evde hazırladığımız yiyeceklerde bulunmayan glukozamin, kondroitin gibi maddelere ihtiyaçları var. Bunlar da kuru mamalarda bulunuyor, o yüzden kuru mama vermenizi öneririm. İçerik açısından en iyi markalar Acana, Orijen ve N&D'dir ama hayvan gibi pahalıdır. O kadar para veremem diyorsanız temizmama.com'dan Bonacibo alabilirsiniz. Goodie, Bonnie gibi mamalar çok dandiktir, onları alacağınıza Bonacibo alın. Bu Bonacibo'nun 15 kilosu 90 lira civarı falandı galiba. Ne kadar süre gideceği köpeğin büyüklüğüne göre değişir, yani mesela chihuahua gibi minik bir hayvanın yiyeceği miktarla golden gibi büyük bir hayvanın yiyeceği miktar aynı değil. İnek sütü vermeyin ishal yapar ama yoğurt verebilirsiniz. Tavuk kemiği boğazına batabilir evet, ama bunları haşlayıp suyunu süzgeçten geçirip (böylece içinde minik kemik parçaları kalmadığından emin olup) o suya pilav yapabilirsiniz mesela. İnek kemiğini de aynı şekilde haşlayıp pilav yapabilirsiniz. Köpek için hazırladığınız hiçbir yemekte tuz ve baharat kullanmayın. Bulyon da asla kullanmayın. Evde yemek hazırlamak istiyorsanız haşlanmış tavuk suyuna yapılmış pilav, biraz tavuk parçaları ve havuç, bezelye gibi sebzeleri karıştırıp verebilirsiniz. Soğan ve sarımsak köpekler için toksiktir, asla vermeyin. Üzüm ve çikolata da köpekleri zehirler. Meyve sebze olarak elma, muz, salatalık, çilek, karpuz, patates verebilirsiniz. Domates ve mantardan da kaçının.
Isırma, ayaklara saldırma vs huyları bebek olduğu için normal, bebeklerin oyun oynama şeklidir o, birkaç aya yavaş yavaş geçer. Isırdığı zaman canınızın acıdığını ahh sesiyle belli edip oyunu kesebilirsiniz. Asla ısırdı diye gazeteyle burnuna vurmak gibi şeyler yapmayın. Dediğim gibi zamanla geçecek o huyu.
Başka sorularınız varsa onları da yanıtlayabilirim. :)
  • green knight  (01.04.17 02:30:17) 
orta kalite bir yavru köpek maması alın. kemikti, suydu, pişirmeydi derken inanın daha ucuza gelmez hayvan için de böylesi daha sağlıklı.


  • orpheus  (01.04.17 03:06:59) 
@green knight , @orpheus cevaplarınız için çok teşekkür ederim :) Pilav yapabilirsiniz derken pirinç pilavından mı bahsediyordunuz ? ayrıyeten bulgurla da yapsak olur mu ve bu pilavları ne kadar yemeli ?

Önerebileceğiniz başka mama markası ve güvenilir site var mıdır ?
  • jorah the andal  (01.04.17 21:33:13) 
Pirinç ya da bulgur olabilir, fark etmez. 1-2 aylık olduğu için günde 3 ya da 4 sefer yemesi gerekiyor. Köpeklerin öğün sayıları genellikle şöyle gider:
(2. aydan önce hala anne sütü alıyor olması gerektiği varsayılıyor)
2-3 aylık: günde 4 öğün
3-6 aylık: günde 3 öğün
6 aydan sonra: sabah ve akşam olmak üzere günde 2 öğün
Dediğim gibi yiyeceği miktar köpeğin büyüklüğüne göre değişir. Şu anki kilosu kaç ve ne cinsi kırması olduğu konusunda bir şey söylediler mi? Buna göre tahmin yürütebiliriz. Ancak en iyisi günde ne kadar yemesi gerektiğini veterinere sormak. Aşıya götürdüğünüz bir veteriner vardır illa ki, ona telefon edip sorun ya da yoldan geçerken bir veterinere girip sorun, bizim çocuğun kilosu şu kadar, sizce günde ne kadar yemesi gerekir diye, onlar daha doğru bir yanıt verir.
Önerebileceğim mamalar içinde fiyat olarak en uygunu Bonacibo. Brit Care gibi orta dereceli mamalar da var, onları da deneyebilirsiniz ama onlar bir tık daha pahalıdır. Dediğim gibi bizim evde hazırladığımız yiyeceklerde bulunmayan bazı maddeleri içerdikleri için kuru mama tavsiye ederim ev yemeği yerine. En azından şöyle yapabilirsiniz, bir paket kuru mama alın, mesela günde 1-2 kez kuru mama verin, 1-2 kez de sizin hazırladıklarınızdan verin, böylece kuru mamada bulunan önemli besleyici maddeleri de alabilmiş olsun.
  • green knight  (02.04.17 18:12:58) 
Ha bu arada 3. ay civarı süt dişleri dökülüp yetişkinlik dişleri çıkmaya başlayacak. O zaman tıpkı insan bebeklerinde olduğu gibi dişleri çıkarken kaşınacak, o da bir şeyleri kemirerek çıkan diş yerlerini kaşıma isteği yaratacak. Bir tane çiğneme kemiği almanızı ve sürekli kemirmesi için bu kemiği vermenizi, evde bir yerleri kemirmeye çalıştıkça iş üzerinde yakalayıp "Hayır!" deyip sonra yine çiğneme kemiğini vererek bunu kemirmeye yönlendirmenizi tavsiye ederim.
Örnek olarak:
www.hepsiburada.com
Bizim ufaklık şunu kemirmeyi çok seviyordu:
www.temizmama.com
  • green knight  (02.04.17 22:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.