[]

televizyon alacam ne alayım

bu işlerden baya uzak kaldım. yardım edebilcek olan varmı.

bir kere lg marka istiyorum.

baktım 3 çeşit var.
oled tv: sanırım bu kavisli ekranı olanlar. bunları istemiyorum
bunlar harici ultra hd ve full hd olanlar var
ultra hd 4k anladığım kadarıyla gerekisz
full hd daha mı uygun gözükoyr.
50 yada 55 inç düşünüyorum, ne derseniz? bi de samrt mı olcak ne olacak



tv yapmak istediklerim:
film izleme, cepten tv ye bağlanma, tv den internete bağlanma, blutooh ses sistemi için... )

 
biraz gelecege de yatirim yapmak istiyorsaniz 55 inc 4k tvden altini almayin derim. tabi butce meselesi bu biraz da. yoksa 3 sene sonra 4k yayinlar iyice yayginlasir, pisman olursunuz.


  • fayfim  (31.03.17 18:56:40) 
oled kavisli ekran değil, düz ekran oled tv'ler var. en son teknoloji oled, siyahlar gerçek siyah, renkler çok daha iyi, ancak çok pahalılar şu anda. para varsa kesinlikle oled tv alınmalı.

lg tv'ler 2016 yılı üretimleri webos 3.0 işletim sistemi kullanıyor, ancak işlemcileri pek yeterli değil diyorlar. 2017 modelleri türkiyeye nisan ortası-mayıs gibi satılmaya başlanacak muhtemelen. ben olsam haziran gibi 2017 model tv alırdım.

lg tv'lerde vertical banding ve ışık sızması sorunu var. maç izliyorsanız vertical banding rahatsız edebilir. film izliyorsanız da (usb'den, harici diskten vs.) altta kalan siyah bantta ışık sızması oluyor, siyah kısımlarda beyaz hareketlenmeler görülüyor. bu sorunlar oled'de yok, ama dediğim gibi oled modeller pahalı.

4k içerik şu anda pek yok, trt 4k var, internetten indireceğiniz 4k filmler çok fazla yer kaplıyor. ancak gelecek 4k olacak, 3 yıl sonra yeni tv alırım diyorsanız, 4k yerine full hd bakabilirsiniz.
  • neyehbe  (31.03.17 19:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.