[]

CHP'li kadinlara olan elestiri

artik abartili boyutlara ulasmiyor mu? Basortusu ozgurlugunu savunan sozde ozgurlukcu kimseler CHP'li kimi kadinlarin saclarina bakimlarini elestirince ve hatta sac stilleriyle alay edince iki yuzlu olmuyorlar mi? Yok CHP teyzesiymis yok Fonlu sacmis... Hani ozgurluk istiyordunuz?




 
Ben eleştirmedim gelip burdan duyuru açman da çok komik, kadının yaptığını eleştirmişim, görünüşünü belirtmek dışında tek bir kötü şey yazmışsam söyleyin. Belirtmek suç mu? Kendi halama da başı bağlı anadolu kadını demişim. Yemin ederim istediğiniz gibi çekiyorsunuz ya hayret bir şey.


  • ave maria  (31.03.17 18:19:52) 
başörtülü kadınların yaşadıklarıyla chp'li kadınları eleştirmeyi bir tutmak çok gülünç. çünkü direkt devlet eliyle chp'li kadınların sistemsel olarak mağdur edildiği bir uygulamaya şahit olmadık.
ayrıca başörtülü chp'liler yok mu? var. neden başörtülüleri belli bir partinin dışına ya da tekeline alalım ki?

  • m e b  (31.03.17 18:25:27) 
@krem peynir benim bunu söylemekteki kastımın ne olduğunu biraz umut sarıkaya karikatürüne ithafen komiklik biraz da kadının kendisi açık diye tüm kapalıları öyle sanmasını anlatmaya çalışmaktı. Siz yanlış anlıyorsunuz bakın yine açıkladım bir kez daha açıklamayacağım siz de anlamamışsınız her iki duyuruda da yazdıklarımı bi daha okuyun isterseniz. Ben kendim de saçı açık, fönlü, chpli bir kadınım ona bakarsanız böyle deyince çok komik oldu hahah da e yani kendi içinde bulunduğum çevreyi neden eleştireyim ki kötü tek bir şey demedim. Ben sabit fikirliliği eleştiriyorum ama sözlerim sağa sola çekilmeye devam ediliyor.


  • ave maria  (31.03.17 18:31:30) 
İnancı yüzünden bir insana tepki gösterenle 8 mart standını tekbirlerle dağıtıp İrem Esmer' in gözünü morartanlar aynı zihniyet. Faşizm ve çomarlık


  • hayde bre  (31.03.17 19:03:19) 
Dış görünüş üzerinden çocuk gibi laf atan insanlarla niye muhatap oluyorsun iq belli ve de geç


  • charon walken  (31.03.17 19:06:20) 
fonlü sarı saç siyasi bir simgedir. kimse anneannelerimizin duz veya orgulu saclarina bir sey diyor mu?


  • partizan  (31.03.17 19:47:04) 
sizi tenzih ediyorum ama buradaki ak-trollere cevap yazmak istemiyorum. o yüzden yorum yapmıyorum. fikir özgürlüğünü savunanlar öldürülüyor bu ülkede ancak hala başörtülü kadınlara yapılan zulümlerden bahsediliyor. bitmez sizin mağduriyetiniz be.

yine tutamadım kendimi
  • burya  (31.03.17 19:50:32) 
Benzer olayı düşmanlarınız size yapınca kesin doğrudur diye farz edip1500 entry faşist de fasit sizinkiler yapınca aktroll, serin hikaye, mağdurum da mağdurum gibi tepkisel indirgemecilik numaraları... Sanki kafaların içini bilmiyoruz. Sonra halk niye kutuplasti. Amk eksici ergenleri bir buyumediniz 10 senedir sürekli yenileriniz geliyor.


  • partizan  (31.03.17 20:22:43) 
Hassasiyetin batsin yahu. Ben ikisiyle de dalga geciyorum ikisi de istedigini yapabilir umrumda degil ama dalgami gecerim o da benim ozgurlugum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.03.17 20:46:11) 
Stereotipler her zaman var olacak. Bunu sadece kadınlar üzerinden yaptığımıza inanmıyorum, çünkü aynı şeyi 'cemaat abi'leri için de yapıyoruz; şu abilerle de benzer dalga geçiliyor örneğin. 'Fönlü saç' demiyoruz ama 'badem bıyık' diyoruz.
galeri4.uludagsozluk.com
Ya da ülkücü bıyığı ile dalga geçebiliyoruz. Tipini geçtim, yediği üzerinden bile gruplayabiliyoruz; maklube örneğin.

Politik içeriğin dışında da stereotiplerle dalga geçilebiliyor. 10 yıl önce emo'larla dalga geçiliyordu. 'Apaçi'lerle dalga geçme durumu var. Her hayat görüşünün belli bir stereotipi var, o tipe girildiğinde artık kaçışı yok genellemenin. Yani, bu burada ifşa yapanın kendine çirkin denmesini göze alması gibi bir şey. O stereotipe cuk oturan bir şekilde dolanıyorsan, özellikle seni sevmeyen taraftan böyle bir gruplandırmaya, genellemeye tabi tutulmak beklenmesi gereken bir şey.

Gözlem ve genelleme ile dalga geçme arasında ise ince bir çizgi var. ave maria'nınki bence yerinde bir kullanım, çünkü birisi halasını rahatsız etmiş, çirkin bir taciz bu ve bence kadın halasına tipi üzerinden saldırarak ave maria'ya 'Gel de bana tipim üzerimden saldır' hakkını vermiş. Aynı şeyi kapalı bir kadın da yapsa ya da Polat Alemdar tipli bir adam yapsa, yine açık olurdu. Eğer kadın sakin sakin dursaydı, halim selim bir kadın olsaydı ve ave maria bu sefer onunla 'Fönlü CHP teyzesi' diye dalga geçseydi, bu sefer ave maria durduk yere saldırmış olurdu ve o haksız olurdu bence. Tabii ki, bir tipin diğerine göre üstünlüğü yok ama kibar olmak için de o çok net ortak özelliği görmezden gelir gibi yapmanın anlamlı değil kanımca. Fönlü CHP teyzesi, kolormatik gözlüklü cemaat abisi, türbanlı AKP'li teyze, yeşil parkalı devrimci; e ama öyle gerçekten de, değil mi? Böyle değilmiş gibi davranmak komik ama bunu bir saldırı aracı olarak kullanmadıktan sonra sorun yok bence.
  • aychovsky  (31.03.17 20:51:58 ~ 21:11:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.