[]

Evet derseniz bu kadın gibi olursunuz diyen chp teyzesi

Bugün halam fethiyede çarşıda gezerken, hayır denmesi için bildiri dağıtan bi grup varmış, içlerinde de bi tane fönlü kısa saçlı chp teyzesi varmış. Halam da anadolu stili başörtüsü takan yani başını bağlamış olmak için bağlayan, akp ile alakası olmayan, dedemden kalan chp sevgisini taşıyan bir hanımdır. Tam bunların önünden geçerken, fönlü saç "bakın bakın, evet derseniz türkiye bu kadın gibi olacak" demiş, halam çok sinirlenmiş tabii ama hanımefendiliğinden ödün vermeden seslenmeyip yürüyüp gitmiş. Bugün telefonda ağladı çok üzülmüş, ben oy kullanmayacağım istemiyorum dedi. Abv fönlü saç, sizin de çevrenizde böyle insanlar var mı? Başınıza gelse tepki gösterir misiniz? Sabit fikirli insanları değiştirmek için bir şey söylüyor musunuz?

Not: kesinlikle %0 trollük, bakın evet deyin falan diye de anlatmadım.


 
serin hikaye.

ne diyelim. her grubun içinde böyle insanlar var. ne diyelim şimdi.
  • elorelia  (31.03.17 17:01:48) 
şu fönlü chpli edebiyatından tiksindiğim kadar başka bir şeyden tiksinmiyorum. geçen benzer duyuru için de aynısını yazdım, tepki gösterdiğiniz şeyin aynısını yapınca benim için hiçbir şey ifade etmez hale geliyor. olay bu şekilde olduysa şüphesiz terbiyesizlik etmiş de bunun için oy kullanmayacaksa ben bir şey demiyorum.


  • doxanikee  (31.03.17 17:10:45) 
varsa aklinizda "fonlu chpli teyze"nin erkek versiyonu, ben işte öyleyim.

Türkiye'de (hatta dünyada) halanız tarzı kadınların dahi olmasını istemiyorum.

güzel, bakımlı, 80 yaşına da gelmiş olsa, saçı açık, düzgün giyimli kadınlar istiyorum.

ve, o "fonlu sacli chp teyzesi" hâkli. o "evet"ler bir gun gelecek ülkeyi çok saçma bir yere cikarmis olacak.

eğer hala bu "tehlikenin farkında" olmayanlardansaniz, hiç ağlamayın o zamanlar geldiğinde.
  • for the record  (31.03.17 17:15:08) 
halan o kadinin agzini orada yirtmadiysa hata halanda.


  • partizan  (31.03.17 17:17:02) 
halan o salak kadına bir şey deseydi de değişmeyecekti, daha kötü kavga çıkaracaktı kendini aydın sanan salak chpli kadın. zeka testi yapsalar ortalamayı tutturamayacak insanlar işte, eleştirdikleri koyunlardan bir farkları yok onların da.


  • pinkpeony  (31.03.17 17:20:31) 
Tüm CHP liler bu kadınla aynı görüşte. Bence senin halan adetten ötürü örtüyor başını. Dolayısıyla halan da başı tamamen örtülü kişileri görünce aynı tepkiyi veriyordur.Ya da emine erdoğan ı görünce ülke bunlara mı kaldı, örümcek kafalılar falan diyordur.
ki ben o fönlü teyzeyi ve buradaki @for the record un samimiyetini seviyorum. yok yere demokrasi insan hakları hepimiz kardeşiz falan filan demiyorlar. açık açık müslüman sevmiyoruz, müslümanlardan nefret ediyoruz diyorlar. işte chp bu zaten de niyeyse farklı davranma ihtiyacı hissediyor chp liler. bence kemal kıılışdaroğlu dese ki müslümanların hepsini süreceğiz bu ülkeden, oy oranı değişmez.

  • ne nicki be(2)  (31.03.17 17:21:32 ~ 17:23:43) 
  • supermatik  (31.03.17 17:22:36) 
var öyle tipler, etrafta dolu. bizim ülkenin geneli kültürsüz; okumuşu da, okumamışı da, chp'lisi de, akp'lisi de, hdp'lisi de, doktoru da, çöpçüsü de... hep bir "en iyisini ben bilirim." havası mevcut.


benim de başıma şu gelmişti: annem işten çıkacaktı. ben de kardeşimle onu almaya gittim. o sırada da erdoğan maltepe'ye gelmişti miting yapmak için. minibüslerin kalktığı ana cadde kapanmıştı doğal olarak ve birkaç sokak sonra dönüyordu. biz de kenarda, annemin elinde alışveriş poşetleri var, azıcık dinlenelim, minibüs gelir o sırada diye düşünerek oturduk. miting meydanından da uzağız. bir tane yaşlı adam geçerken yanımızdan poşetleri süzdükten sonra bize "kaç para aldınız mitinge katılmak için? iyi para veriyorlar mı sizin gibilere?" dedi ve gitti. o sırada insanın nutku tutuluyor, bir şey diyemiyor. çünkü bir şey desek o sırada büyük ihtimalle kavga çıkacak, haberlerde olacağız akşam.

işte, her şeyin abartılı halini yaşayan tipler yüzünden bizden hiçbir cacık olmayacak milletçe. bir de şeriat bir türlü gelemedi ne hikmetse o kadar senede, orası ayrı bir tartışma konusu.
  • m e b  (31.03.17 17:24:29) 
şahsen insan ayırmam, herkesten eşit derecede tiksinmeye çalışıyorum. çevremde de böyle insanlar var ve genelde bunlara -evet haklısın ama daha genetik tabanlı, toptan bir yok oluşa gitmek mantıklı değil mi, böyle tek tek manasız olur- şeklinde telkinlerde bulunuyorum. fikirlerinde herhangi bir değişim olmuyor.


  • yeraltindan potlar  (31.03.17 17:26:22) 
Evetciler de bana bakıp "hayır derseniz bu ahlaksız gibi olursunuz, cehennemlik olursunuz" diyor. Ne yapalım şimdi, iki taraf birbirimize kafa göz dalalım mı?

Kaldı ki, "kısa saçlı fönlü chp teyzesi" olarak insanları saçına başına göre yargılıyorsunuz. Ne farkınız kaldı şimdi sorarım?

Halan boşuna ağlamasın, kendisinin o insandan farkı yok çünkü.
  • peggy  (31.03.17 17:30:44) 
Efenim kısa saçlı fönlü chp teyzesi yargılamak için değil, kadın öyle olduğu için kullanılmıştır. Yoksa ben bu tip teyzeleri severim sadece bazılarını örneğin bu derece uçları katlanılmaz buluyorum.


  • ave maria  (31.03.17 17:44:11) 
halanıza geçmiş olsun.

bazı cevaplardan anlaşılacağı üzere burada da o yobazlardan var, tıpkı tüm türkiye'de olduğu gibi, böyle kafalar kolay kolay değişmiyor ne yazık ki, empatiden yoksun oluyorlar keza.

hani sadece türkiye'de değil tüm dünyada olan bir durum, bence halanız gönlünü ferah tutsun yobaz olmayan ya da olmamaya çalışan bizim gibi çok insan var.

benim etrafımda böyle bir olay olursa kesinlikle tepki gösteririm.
  • Apocalypse  (31.03.17 17:57:45) 
@ave maria, tamam işte, "öyle olduğu" için kullanmışsınız. Fönlü saçlı chp teyze de "halanız öyle olduğu" için kullanmış. Ben bir fark göremiyorum, iki taraf da hatalı bana göre, kusura bakmayın.


  • peggy  (31.03.17 18:00:55) 
CHP'li kadinin fonlu oldugunu israrla belirtiyorsun sanki kotu bir seymis gibi. Isteyen sacini fonler, senin sacini fonleyenlere olan onyarginla o kadinin basini ortenlere karsi onyargisi arasinda bir fark yok. Once kendini duzelt.


  • Traveller  (31.03.17 18:10:01) 
İnatla anlamamaya devam ediyorsunuz, böyle bi prototip var mı var, halama da anadolu tipi başını bağlayan kadın demişim böyle de bi prototip var çünkü. Siz de öyle düşünüyorsunuz da o yüzden işinize gelmiyor. Chp li sosyetik denilebilinecek bir kadın diyecektim biraz da şakalar komiklikler olsun diye böyle yazdım. Evet çok haksızım ben anladım ok. Cidden bazen her şeyi hakediyorsunuz diyesim geliyor da içinde biz de varız işte allah kahretsin.


  • ave maria  (31.03.17 18:17:09) 
Kadın halamın görünüşüyle siyasi görüşünü çözdüğünü sanmış hemen ben öyle bişi demedim peggy, ama anlayamıyorsun maalesef.


  • ave maria  (31.03.17 18:18:03) 
millet neden föne takmış da o kadının yaptığına laf etmiyor, hayret verici.
umut sarıkaya'nın karikatürü bile var bu tespiti içeren:
galeri4.uludagsozluk.com

"sıkmabaş", "örümcek kafalı", "çağa ayak uyduramayan", "anti-modern" ifadelerinin yanında, modernliğin, bakımlılığın dışavurumu olarak "lüle lüle dalgalanan özgür saçlarına fön yaptırmış teyze" daha güzel bir ifade değil mi?
  • m e b  (31.03.17 18:18:18) 
ben de senin halan gibi "başını bağlamış olmak için bağlayan" tiplerden hoşlanmıyorum. "oy vermicim ühühü" demek de ne alaka anlamadım? kimin umrunda onun vereceği oy?


  • mahone  (31.03.17 18:18:47) 
@mahone benim umrumda da üzülmesi de benim umrumda, tatmin oldun mu? Başını bağlamış için derken türban zihniyetiyle siyasi değil, kadın inanıyor namazını kılar vs. ama ayy akraba da olsa erkek ben başımı açmam vs demez. İlla her seyi açıklayacaksın of neyse ya ben cevabımı aldım cidden tamam.


  • ave maria  (31.03.17 18:22:56) 
Laf atanda faşist insana inancı yüzünden nefret duyanda. Ama aralarında en dangalağı bir insana inancı yüzünden nefret duyan. Bi aşamadık amk yerinde şu köhne zihniyetleri. Toptan yok olun birden.


  • hayde bre  (31.03.17 18:25:12) 
bana çok inandırıcı gelmedi, fethiye muğla ilçelerinin arasında akpye en çok oy çıkaran ilçe belki de ve akp li olsun olması, başörtülü çok insan var, bu kadar kolay laf atacaklarını sanmıyorum, halan tepki verseydi keşke. çünkü içlerinde halanı savunacak kişilerde var. hepsi fönlü değil.
ama bir yandan da fethiye add'ki ve chp'deki tipleri bildiğim için %100 uyduruyosunda diyemiyorum.
bana da din kültürü dersinde, hoca, senin annen cehapeli, maşşallah hep en önde görüyoruz, namaz kılmıyodur vs. demişti. ben de tepki verememiştim. yani yapacak bir şey yok, bir bu dinci yobazlar var, bir de atatürkçü yobazlar var.
  • durgunfoton  (31.03.17 21:33:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.