[]

Çok ilginç bir notebook sorunu!!!

Uzun zamandır kullandığım dell inspiron n5010 marka laptop ile alakalı bir sorunum var.
Birkaç gündür bilgisayarı açtıktan 2-3 dakika sonra tamamen donuyor. hiçbir işlem yapılamıyor sadece kapatma düğmesinden kapatabiliyorum.
5-6 kere tekrar aç kapa yaptığımda düzeliyor. forumlarda böyle bir sorun bulamadım sizce ne kaynaklı olabilir?

bilgisayar zaten ömrünü tamamladı değiştiricem de gerçekten merak ettim bu sorunun sebebini.

 
degistirme eger ihtiyac yoksa
ssd al gec
windows u da bastan kur
problim solved.
  • kingcyrax  (31.03.17 16:18:59) 
ssd'de sorun olduğunu nasıl anladınız. ben hiç anlamam da bu işlerden o yüzden soruyorum.


  • slashedduff  (31.03.17 16:22:28) 
Aynı model bende de var. Böyle enteresan sorunları olabiliyor. Driver'ları update etmeyi denedin mi?


  • rastinon  (31.03.17 16:39:11) 
ekran kartı ile ilgili bir sorun olabilir.


  • jamiro  (31.03.17 16:45:05) 
@rastinon evet driverleri update ettim. onunla alakalı değil maalesef
@jamiro ekran kartından ben de şüphelendim fakat neden 5-6 denemeden sonra sorunsuz çalıştığını anlamadım.

  • slashedduff  (31.03.17 18:42:25) 
büyük ihtimalle harddiskinde bad sector var ve bu bad sector'ler sistemin kurulu olduğu noktalarda.

harddiski değiştirdiğinizde sorun çözülecektir. hatta almışken ssd alırsanız bilgisayar kendine gelecektir. çıkan harddiskite de harici kutuya takıp harici olarka kullanabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (31.03.17 20:42:07) 
n5010 ben de kullandım. gerçekten ilginç bi alet. bi arkadaşınki de durup dururken bozuldu defalarca denedim windows kuramadım. değişik bi alet. bi tamirciye göster bukadar bilgiyle burda çare arama bence.


  • fyodor dostoyevski  (31.03.17 23:43:23) 
dostum ekran kartı sorunlu olduğu zaman bu şekilde arar sıra da olsa çalışabiliyor. daha önce yaşadım böyle bir şey. ara sıra donuyordu, bir kaç reset atıp bir süre daha idare ediyordum. sonra ekran akrtını değiştirdim. yani bozulunca hiç çalışmaz şeklinde düşünme.


  • jamiro  (01.04.17 18:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.