[]

Ev sahibi ile kira artisinda anlasamamak

Kira sozlesmemizde tufeye goreye artis yapilacagi yaziyor fakat sanirim artik bir kanun duzenlemesiyle ufeye gord heszp edilmesj gerekiyormus. Bu eski sozlesmeleri de bagliyormu?

Kiram sh an 1200 ve ev sahibi 1350 yapmak istiyor. Kabul etmezsem ne olur? Cik evden derse ne kadar sure tanimak zorunda?


 
siz kabul etmediğini sürece üfe'den fazla zam yapamaz. ayrıca ev sahibi çık diyemez 10 sene dolmadan.


  • nrmnm  (30.03.17 23:20:17) 
Hiçbir şey yapamaz. Aynı şeyi benim ev sahibim de yapmaya çalıştı, borçlar kanunun 344. maddesinde buna yönelik bir düzenleme var, hukuksuz bir şekilde artırım yapmak istiyorsanız dava açın, mahkemede hakim karar versin dedim. Ve sonrasında kirayı kendim üfe artırımına uygun şekilde yatırdım, hiç de bir şey diyemedi. Bu ev sahiplerine karşı cazgır olmak gerekiyormuş onu anladım ben.


  • lolita  (30.03.17 23:26:24) 
teşekkürler yalnız şu 10 sene olayını anlayamadım. 10 yıl dolmadan evi boşaltmamızı isteyemiyor mu?


  • sos fistik olsun mu  (30.03.17 23:33:51) 
ev sahibi sizi haksiz kira artisi yuzunden tahliye edemez, kirayi duzenli oduyorsaniz tabii. kontrqt bitmeden size haber verip tahliyenizu isteyebilir ama ayni sehirde evi olmamasi lazim. ki siz evden cikmadiniz mahkemeye verdi siz de beni kira artisi yuzunden cikariyoru ispatlarsaiz yine sizi cikaramaz


  • oscar  (30.03.17 23:37:14) 
Kanuna göre en fazla ÜFE'nin son 12 aylık ortalaması kadar zam yapılabiliyor. Ancak ÜFE oranları gerçekten çok düşük, reel enflasyonun çok altında. İşvereniniz size her yıl ÜFE kadar zam yapsa isyan edersiniz. Yıllık %8-10 civarı zam yapılmalı bence. Ortada buluşun 1300 TL olarak yatırın kirayı bence.


  • neyehbe  (31.03.17 00:47:28) 
zam yapamaz siz kendiniz oranı belirleyin banka hesabına yollayın. madem ev sahibi ile böyle bir dalaşa gireceksiniz kesinlikle kiraları elden veya bir kısmı bankadan bir kısmı elden şeklinde ödemeyin.önceden verdiğiniz kiraları elden verdiyseniz ve karşılığında herhangi bir yazı almadıysanız biraz sıkıntı.


  • kendicoplugundeotenhoroz  (31.03.17 12:28:28) 
selamlar,

sözleşmede aksi tespit edilmemiş,

bu durumda maksimum aylık ortalama üfe oranında kira ücretini arttırabilir.

bu da 2017 mart ayı için yüzde 5.87

olarak belirlenmiştir.

daha fazla artış için yasal bir dayanağı mevcut değil.
  • preldzic  (31.03.17 12:36:28 ~ 12:38:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.