[]

Karma var mı?

Öncelikle ne olur olsun...

Evet gönül işleri bağlamında karma..Sizin yaşadıklarınız, duyduğunuz vs..

Eden buluyor mu gerçekten? yoksa ben daha bu kafayla daha da üzülür müyüm..?

yine de iyi hissettirecek bir kaç tecrübe/anı ile gelseniz ne güzel olur :/

 
asla yok. var diyenler extreme case'leri örnek verecek şimdi, birazdan.

"şöyle olmuştu da şöyle olmuştu, bıdı bıdı."

ama her eden bulmuyor, sonuçta.

sadece o tekil durumda eden bulmuş, gelmiş buraya "karma smarma" diyorsun.
  • stewie  (30.03.17 18:42:38) 
reenkarnasyonun olmadığı gibi karma da yok hacı.


  • blue eyes white dragon  (30.03.17 19:04:04) 
reenkarnasyonu bilmem ama karma yok , zarar gören taraf hep ben oldugum gibi karşı tarafın çok kısa süre içinde başına çok guzel seyler geliyor :)


  • bnmzz  (30.03.17 19:08:37 ~ 19:16:11) 
Bilimsel olarak yok.


  • evrim halkasi  (30.03.17 19:54:21) 
yok, züğürt tesellisi


  • supermatik  (30.03.17 20:21:43) 
Karma var mı yok mu bilmem ama eden buluyor sen merak etme. Sen sanıyor musun ki karşısındaki insanı bilerek ve isteyerek üzmüş biri, her zaman böyle devam edecek. her zaman manipüle edebileceği birini bulup onu kullanacak. hayır, eninde sonunda o da kendisi gibi birine denk gelip, sana yaşattıklarını yaşatacak.

sana bir iki anımı anlatayım. 3 yıl önce çok sevdiğim, çok önemsediğim bir tarafından kullanıldığımı anladım. ayrıldıktan sonra çıktığı ve çok aşık olduğu bir kız bunun ağzına sıçmış. o beni nasıl kullandıysa, kız da onu öyle kullanmış. çünkü ister istemez karşına senden daha tilki biri çıkıyor.

ayrıca eski sevgilim benle çıkarken başka bir kızla da konuşmaya başlamıştı. beni aldattığını öğrenince anında ayrıldım o da o kızla çıkmaya başladı. ayrılmadan önce de bana o tam kadın gibi davranıyor, bir sürü instagram takipçisi var vs gibi şeyler söylemişti. aradan 8 ay geçti duydum ki kız buna tüm hesaplarını, tüm kıyafetlerini ödetmiş. üstüne onunla birlikteyken onu 4-5 kişi ile aldatmış. sonra daha zenginini buldu da kıçına tekmeyi bastı. zaten öyle bir kızın ona bakmasında bir iş vardı.

son olarak şunu da söyliyeyim, eğer sen bunlardan dersini aldıysan ve artık ne istediğini biliyorsan karşına biri çıkıyor ve sana dünyayı yaşatıyor. iyi ki zamanında o olayları yaşamışım yoksa bu adamın kıymetini bilemezdim diyorsun.
  • you are my lethe  (30.03.17 23:33:30) 
Bence tamamen bakış açısı;

Yaşanılan olaylara kaybettik/kazandık diyebilmek olaylara bakışına göre değişir, yani sen ettiğini bulmak istiyorsan daha sonra yaşadığın tüm olayları bu şekilde değerlendirirsin ve beynin inanmak istediğine inanır. Kahve falındaki her şeyin çıkması gibi bir durum, bunun psikolojide bir karşılığı vardı ama unuttum.

@qazaqwsx uyardı:
(bkz: wishful thinking ) imiş.
  • gezegen olan pluton  (30.03.17 23:37:10 ~ 23:45:08) 
eden bulur görüşündeyim ben, en azından birinin bende uğursuzluğu veya ahı bulunuyordur. ancak herkesin ahını alıp, şu an hayatı mis gibi olan kız arkadaşlarım da var mesela. hiç bir zaman da yalnız kalmayacaklardır.

yani hayat da karmalar da hiç bir zaman adil değil.
  • rain when i die  (31.03.17 00:22:27) 
simdiye kadar ne yaptiysam mutlaka geldi buldu beni. o yuzden var, kesinlikle inaniyorum.


  • federer  (31.03.17 08:14:02) 
birkaç gün önce okuduğum bir kitapta karmanın asıl anlamının "eden bulur" olmadığı, kararlarımızın ve hareketlerimizin getirdiği doğal sonuçlar anlamına geldiğini söylüyordu budizm çalışan biri. yani, siz eski sevgilinizi aldattınız, sizi de biri aldatacak değil. atıyorum, uyuşturucu bağımlısı biriyle birlikte olmaya başladınız sorunları olduğunu bile bile, o ilişki sırasında yaşayacağınız sorunlar vs sizin karmanız. o seçimi siz yaptınız çünkü, sonuçları da onu getirdi.

bunu bir kenara bırakırsak, en azından uzun vadede acı çektiren insanların derslerini alması benim umudum.

örnek olay olarak da, yıllar önce kız arkadaşına şiddet uygulayan bir hayvanın bir hafta kadar sonrasında bir gece sokakta iki adamın saldırısına uğrayıp cüzdanını vs caldırıp şiddete maruz kalması benim bizzat gördüğüm örneklerden biri oldu.
  • sopiro  (31.03.17 09:02:18) 
Karmayı bilemiyorum eğer Sopiro'nun anlattığı şekilde ise doğrudur vardır öyle şeyler. Ama ilahi adalet diye birşey yok.


  • old possum  (31.03.17 09:05:26) 
Yok öyle bir şey. Gönül işlerinde zaten genelde kendi ettiğini buluyor insanlar. Salağa yatıyorlar.


  • arnold schwarzeneger  (31.03.17 10:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.