[]

yüzü keselemek zararlı mı faydalı mı tam anlayamıyorum.

bi kaç gündür çenemde pütürlük var biliyorum keselesem geçicek ama keseledikten sonra aşırı kızarıyor ve saatlerce geçmediği için hiç sağlıklı bi şey gibi gelmiyor. bi kere bi doktor arkadaşım yüzüne elini bile sürmediğinden bahsetmişti. hep aklıma o geliyor.
keselemeli miyim ?



 
Ben keselemiyorum, cilde zarar verebilir. Peeling yap.


  • peggy  (30.03.17 17:08:28) 
kese yapma yüzüne, daha soft şekilde temizle.


  • ada meltemi  (30.03.17 17:15:57) 
Havalar ısındı artık kese zaten yapılmamalı da peeling de en fazla haftada bir olmalı. Güneş kremi bile sürseniz incelen deride güneş lekesi oluşur.


  • whysoweird  (30.03.17 19:21:35) 
bugun ben de doktora danistim ayni konuyu. burun cevremi ve cenemi surekli keselerim ipek yuz kesesiyle ama son birkac aydir cene bolgemde kuruluk, hatta zaman zaman yaralar olusuyordu. ne yapayim ben buna, dedim.
biraz kizdi :D birak keseyi, yuzune su, parabensiz nemlendirici ve gunes kremi disinda bir sey degdirmemelisin dedi.
cok kucuk tanecikli peeling deneyebilirsin belki o olu derin icin.
  • hpkhga  (30.03.17 20:15:46) 
cildine hiçbir aşındırıcı işlem yapmamalısın, buna cildi ovalamak, yüz jelini haldır huldur sürmek de dahil. yüz jelini elinde köpürtüp köpüğünü çok hafif hareketlerle yüzüne sür, yıkarken de suyu yüzüne sürme, avuçlarına doldurup yüzüne atarak yıka. ovalamak = tahriş = sivilce.

kese, peeling vs. yanından bile geçme.
elini yüzüne sürme, yastık kılıfını haftada 2 kere değiştir, telefonunu sık sık temizle.
ayrıca cildin ph değerini yükseltmeyen ürünler kullanmalısın.
  • lily briscoe  (30.03.17 20:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.