[]

Telefon Dolandırıcılığı!

Telefonumda internette gezinirken bir anda açılan veya yönlendiren reklamlar yüzünden saçmasapan bir servise 2 ay önce abone edilmişim. 69.90 TL gelmesi gereken faturam geçen ay 126 TL, bu ay ise 140 TL gözüküyor.
Yaklaşık 2 hafta önce Vodafone aradım ve anlattım durumu böyle bir aboneliğim olduğunu öğrendim iptalini istedim, zararımı nasıl tazmin edeceğimi sorduğumda bana bir numara verdi ve ben iptal ediyorum aboneliğinizi şirketi arayın paranızı geri isteyin ve oradan da aboneliğinizi iptal etmelerini isteyin dedi. 2 hafta boyunca periyodik olarak mesai saatleri içersinde aradım şirketi ama bir türlü müşteri hizmetlerine bağlanamadım. 2 hafta önce 116 TL gibi bir şeydi faturam.. 2 hafta sonra bugün tekrar baktım hesabıma ve bu aya ait faturam yukarda söylediğim gibi 140 TL görünüyor. Bugün tekrar aradım vodafoneyi ve önceki arkadaşın bir talepte bulunduğunu fakat iptal edilmediğini bir şikayet(!) kaydı oluşturduklarını bu sefer iptal olabileceğini şirketi arayarak oradan paramı geri alabileceğimi ve aboneliğimi iptal ettirebileceğimi söylediler. Ulaşamadığımı söylüyorum kadına, anlıyorum gibi saçma sözlerle toparlayıp cümleyi sonra bir şekilde söylediği şeyleri tekrarlıyor kadın. Ve 2 haftadır aradığım numaraya tekrar yönlendirdi beni aklınca başından savdı beni. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bu işin peşinden gitmek istiyorum.



 
MOBILODEME KAPAT yaz 7878'e yolla bir daha bu tarz yerlerden para kesemez


  • patatesli yumurta  (30.03.17 15:37:26) 
şikayetinizi btk ya iletin, hiç bir şekilde onayınızın alınmadığını iptal için verilen telefondan kendilerine ulaşaılamadığını belirtin ileride bu tür şeyler yaşamamk için telefonunuzu mobil ödemelere kapatın

tuketici.btk.gov.tr
  • Sir Anthony Hopkins  (30.03.17 15:41:03 ~ 15:41:15) 
@patatesli @Sir 2 hafta önceki aramamda kadın mobil reklamlara kapattığını söyledi. Şimdi mobil ödemeyi de kapattım. 110 TLlik zararımı tazmin edebilmek için ne yapabilirim?


  • bir peynir kutusu kibrit  (30.03.17 15:45:23) 
btk şikayetini dilekçe havasında yazın, rızanıs dışında alınan ücretin iadesini talep edin.


  • Sir Anthony Hopkins  (30.03.17 15:53:41) 
m.yeniakit.com.tr

Şu haberdeki durum. Benim de başıma geldi. Vodafone'dan numaralarini aldim. Firmayı aradim. Avukat oldugumu, dolandiriciliktan savcılığa şikayette bulunacagimi, para icin dava acacagimi vs söyleyerek çok sert tehdid ettim. En sonunda IBAM istediler ve parayi iade ettiler.

Ayrıca patatesli yumurta'nın söylediği önlemi de al bundan sonrası için.

Bosuna vodafone ile de ugrasma. Onlar araci gibi bir sey. Telefon üzerinden sözde satin aldigin bir hizmet faturana yansiyor. Asil kayit yapan yere gidiyor yine para.
  • rucka boji  (30.03.17 16:39:06) 
Benim de başıma benzeri geldi, arayınca iban istemişlerdi iade için. Neyse tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvurdum, bi zaman sonra kendileri beni aradılar, iban verdim iade ettiler. Bende vodafone biz karışmıyoruz demişti, sadece ilgili şirketin telefonunu vermişlerdi. Umarım halledersin.


  • puc  (30.03.17 16:58:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.