[]

Harry Potter dünyası ile ilgili başka kitaplar neden çıkmıyor?

Sorum aslında diğer yazarlar için; o dünyaya ait öyküler, romanlar inanılmaz ilgi çekici olabilir; neden yazmıyor kimse?

Rowling o dünyanın telifini mi alıyor, başka yazarlar tarafından başka karakterlerle o dünyada geçen hikayeler olamaz mı?

edit: orta dünya denmiş ama orta dünyada günümüz dünyası yok, o kendi kendine bir dünya; HP dünyası günümüz dünyası içinde geçen fantastik bir dünya, yani ikisi aynı kapı değil.

 
hp seviyorsan lord of the ring de seviyor olabilirsin. LOTR üçlemesi ve Hobbit dışında çok büyük bir evren var, o evrene girme zamanın gelmiş :)
Araştır derim...

  • part time pollyanna  (29.03.17 21:26:16) 
o dünyanın adına middle earth deniyor aslında. bu da rowling'ten önce çıkan bir efsane ve bu ögelerle ilgili çok fazla kitap var. en büyük yaratıcısı j.r.r. tolkien'dır.
araştırın +1

  • dedimmidemedimmi  (29.03.17 21:29:27 ~ 21:30:46) 
harry potter evreninde geçen fan fiction hikayeler bulabilirsin. onun dışında rowling'in elinde mi yoksa warner biraderlerde mi telif hakkı bilmiyorum da öyle kafasına esen yazamaz evet.


  • nickimin hakkini veremedim  (29.03.17 21:33:38) 
HP ciddi anlamda keşfedilebilir ve oldukça geniş bir evrene sahip. Hem de günümüz dünyasında var oluşuna rağmen. Dediğinde çok haklısın ancak ün kazanmış fanfic'ler okuyabilirsin yukarıda da denilen gibi.

Bunun haricinde rowling'in pottermore adlı site için yazdığı bir çok ufak tefek öykü mevcut. Keşke kitap yazsa ancak yazmaz gibi geliyor artık. Sürpriz yapmazsa şayet.
  • helena  (29.03.17 21:46:18) 
fantastik evren yaratmak çok zor bir iş, harry potter'ın evrenini orta dünya ile karşılaştırmak saçma olur. orta dünya tarihi başlangıçtan başlar ve içine girmeyen insanların tahmin bile edemeyeceği kadar detay mevcuttur. tolkien çocukluğundan başlayarak bu evreni ve dilleri geliştirebilmiştir, bunu kaldırabilecek insan bulmak gerçekten güç, belki de dünyanın başına bir kere gelebilecek bir şeydi ve şükürler olsun ki geldi.

diğer yandan örneği de dururken bir çok hikaye yazılabilir ya da bu evrenin tarihi zenginleşebilir, rowling bunu yapabilecek kapasiteye sahip.
  • Apocalypse  (29.03.17 22:11:53 ~ 22:16:56) 
Telif hakkı söz konusu. Hem de çok ciddi bir şekilde. Bir keresinde Michael Jackson Harry Potter müzikali yapmak istemiş, ona bile izin vermemişler. Hatta birkaç oyuncu para almadan Harry Potter filmlerinde oynamak istemiş. Onları da reddetmişler. Durum böyleyken kimse kitaptaki ya da filmdeki ögeleri kafasına göre kullanamaz.


  • dissendium  (29.03.17 23:52:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.