[]

spor motivasyonu

işe başladığımdan beri spora gitmek istemiyorum. neredeyse 5 ay olacak. haftada 2 kez gidip bırakıyorum, programım 3 günlük halbuki. öncesinde işsizken gidiyodum, baya da motiveydim ama böbreklerimdeki sağlık problemleri nedeniyle proteinli beslenemiyorum.

zaten vücut yapım zayıf, çok zor kilo alıyorum, günde en az 3000 kalori falan yemem lazım, ki işe başlayınca bu daha da zor oldu. vücudumda hiçbi değişiklik de göremeyince ve üstüne yorgunluk eklenince spora gitme isteğim azaldı. öte yandan vücudumdan hiç hoşnut değilim. bir de üstüne yaz geliyor.

annem kaydını dondur, istek gelince tekrar başla diyor. bilemiyorum, bu motivasyon nasıl kazanılır? yüksek protein olmadan spor yapmak da benim için anlamsız geliyor. muhtemelen sonuç göremicem veya çok zor olacak, neden gidiyorum ki diye düşünüyorum. evet spor sadece fit vücut için yapılmaz, sağlık için yapılır ama o tek başına beni motive edemiyor artık. benim kayıt olmamdaki ilk sebep fit bir vücuttu, ona ulaşacağıma olan inancım azalınca spora gitmek de çok zor gelmeye başladı.

 
Anneni dinle. Motivasyon dediğin şey üç gün götürür beş gün götürür, sonra tekrar bırakırsın. Bu iş motivasyonla değil disiplinle olur, ikisi farklı şeyler. Spor disiplinin yoksa zor bu işler. Önemli olan o antrenmanı motivasyonun yokken yapmak, motive olunca herkes yapar zaten.


  • angelus  (29.03.17 14:40:28) 
disiplin +1. düzenli gitsen 2 ay sonra gene sıkılır bırakırsın. disiplini sağladıktan sonra beslenmeyi de yaşam şartlarını/alışkanlıklarını da bi şekle sokuyorsun zaten.


  • hasmetizm 2046  (29.03.17 14:54:40) 
belki istediğin yöntem bu değildir. spordan kastın ne mesela fitness mı? bireysel veya bir takım spor branşını dene istersen? badminton, mücadele sporları olarak box olur kick box olur. koşa koşa gidersin salona. tenis mesela müthiş bir spor bence. bireysel anlamda seni ileri götürür.


  • hemsta  (29.03.17 15:00:05) 
Sporu hayatının bir parçası haline getir. Sonuç kendiliğinden gelecek. Gıda işine o kadar takılma. Protein konusu çok abartılıyor. Çöp gıda yeme yeter.


  • arnold schwarzeneger  (29.03.17 15:04:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.