[]

yasadiginiz sehirden memnun musunuz?

aşağıdaki soruyu görünce sormak istedim.bursa da gezilecek yerler diyor.doğma büyüme bursa'liyim ve 34 yaşındayım bursa'dan bikicagim hiç aklıma gelmezdi.
Hep Burda yaşlanmak istiyorum dediğim şehirdir, nereye gidersem gideyim koşarak dönmek isterdim.

Ta ki son yıllarda belediyenin güzelim sehirin içine edene kadar,yaa nefret eder oldum dışarıya cikasim yok.yollar felaket hergun güzergah değişiyor.güvenli değil önceden gece 12 de korkmadan evime gelirken şimdi saat 10 u geciremiyorum.

İçimi döktüm biraz ama eksik bile yazdım.sizde durum nasıl?

 
Ben Sultanahmet'te doğdum büyüdüm, burayı, İstanbul'u çok seviyorum ama yoğun iş yaşamından, trafikten dolayı pek yaşayamıyorum.

Aslında hepimiz yaşayamıyoruz büyük şehirlerde.

Zaman yollarda geçiyor resmen. Hayat trafikte geçiyor.

Ne zaman kendimizi düşünüp, bencil olup buralardan gideceğiz, bilmiyorum ama insan doğduğu ve büyüdüğü yerden pek uzak kalamıyor, kalmak istemiyor.

Zor bir yaşam sürdürsek de, yine de seviyoruz burayı.
  • MaNOfTheYear  (29.03.17 13:28:17 ~ 13:28:37) 
istanbul'dayım.
eğer boğaz hattına yakın yaşasam (çok param olmasa da olur, sorun değil) ve işim de oralarda olsa bu şehri çok severdim.
bursa'ya da birkaç kez geldim ve çok sevdim. "yaşanır burada" diye düşündüm, her gelişimde.
  • filteria  (29.03.17 13:30:15) 
ben şuandakinden çok memnunum.

istanbulda doğdum büyüdüm. ama sevmiyorum, eskiden küçüklüğümün geçtiği sokaklardan geçince mutlu oluyorum ama sırf bunun için istanbul çekilmez.

insanlardaki gereksiz istanbul fetişizmini görünce şaşırıyorum açıkçası.
  • kurnaz  (29.03.17 13:32:52) 
izmir'deyim, eh işte kötünün iyisi.


  • yeraltindan potlar  (29.03.17 13:37:21) 
istanbul-üsküdarda sahile çok yakın bir yerde yaşıyorum. burada doğdum büyüdüm. artık lanet ediyorum kalabalıktan sesten kargaşadan dolayı. farkındalığım arttıkça buradan kaçasım geliyor. paran varsa istanbul süper memleket. git beykozda soyutlanmış yerlerde ömrüne ömür kat. ama bizim gibi varoşlarda yaşamamak lazım.

istanbul sevdalılarına da anlam veremiyorum. bok gibi memleket anasını satayım.

arap şükrüden bu şehir beni boğuyor bana gelsin.
  • hemsta  (29.03.17 13:40:27) 
Kişinin beklentilerine göre sorunun cevabı çok fazla değişiklik gösterebilir ama ben Antalya'da yaşıyorum ve gayet memnunum.

Bir şehirden beklentiler ne olabilir?
- altyapı hizmetlerinin yeterli olması
- trafik olmaması
- havanın temiz olması
- iklim şartlarının uygun olması
- gezilip görülecek yerler olması
- istediğini satın alabilmek (ürünlerin şehre gelmesi ve pahalı olmaması)
- arkadaşlarla gidebileceğin mekanların olması
- sosyal etkinlik imkanları olması (sinema, tiyatro, konser vs.)

Antalya'ya baktığımızda bu konulardan sadece bazen trafik olması ve yazın havanın çok sıcak olması gibi durumların olumsuz olduğunu söyleyebiliriz. diğer tüm imkanlar var.
  • elcolerico  (29.03.17 13:48:09) 
6 yıldır eskişehirdeyim, sıkıldım artık.


  • tuborg yesili  (29.03.17 13:52:50) 
İstanbul'dayım 20 yıldır. Sadece vapurda yolculuk ederken veya güzel bir günde boğaz köprüsünden geçerken güzel şehir burası diyorum. Onun haricinde hiçbir noktası mutlu etmiyor.


  • kaymaktutmayansicaksut  (29.03.17 13:56:53) 
İstanbul'dayım. Bazı günler çok seviyorum 'öyle ya da böyle, güzel şehir işte. Seviyoruz burayı' diyorum. Bazı günler cinnet geçiriyorum.

Sanırım nüfusu bir 10 milyon azaltsak, gereksiz evleri yiksak yerlerine ağaç diksek hayatımın sonuna kadar yaşayabilirim.

Velhasıl istanbul güzel de yaşayanlar ısrarla mahvediyor burayı.
  • fraise  (29.03.17 14:01:01) 
Izmir, birçok eksiği var ama memnunum. Bütün hayatimi burada geçirmek isterdim.


  • aquarium  (29.03.17 14:02:29) 
@tuborg yeşili, @elcolerico Eskişehir ve Antalya da yaşam pahalı mı? Bursa'da aldı başını gidiyor zam,özellikle ulaşım ve ev fiyatları.


  • brnbrs  (29.03.17 14:04:56) 
ben yaşadığım yeri hiç sevmiyorum, ankara.
buradan gitmeye karar verdim. ama nereye?
çok düşündüm, tarttım, araştırdım. nereye gidersem mutlu olurum diye.

şehrin, insan hayatındaki payı yadsınamaz.ancak, ondan daha önemlisi insanlar sanırım.
çok iyi bir sosyal çevren yada süper komşuların varsa orayı seviyorsun.

aşık olduğun kişinin orada olmasıda çok öenmli bir etken tabii.
  • foster  (29.03.17 14:08:46) 
izmir'deyim, referandum yapılsa türkiye'den ayrılmak için evet oyu kullanırım.


  • sanrı  (29.03.17 14:19:57) 
İstanbul'da yaşıyorum ve Üsküdar dolaylarında oturuyorum fakat iş yerim Kağıthane'de olduğundan dolayı, arabayla işe geldiğim günlerde kafayı yiyorum. Şu ana kadar Avrupa'nın ve Türkiye'nin birçok şehrine gittim ve İstanbul kadar kasıntı, kalabalık ve insanı daraltan bir şehir görmedim.

Yaşadığım şehirden memnun olmamamın en büyük sebebi: Trafik.
  • cancoskn  (29.03.17 14:23:44) 
ankaradayım bence iyi.


  • redcat  (29.03.17 14:26:04) 
3 yıldır Ankaradayım, her geçen gün kötüleşiyor. Nispeten temiz bir muhitte oturuyor olmama rağmen, Kızılaya her vardığımda nefret ediyorum.

Ondan önce de 3 yıl Eskişehirde yaşadım, eh fena değildi ben oradayken de şimdi tramvay hatları arttıkça insanların kalitesi düşmüş, trafik sorunları vs. Ayrıca Eskişehir de biraz makyajlı bir şehirdir. Bir de her gittiğimde bir öncekine göre daha fazla yozlaşma (oraya özgü bir öğrenci kültürü vardı) görüyorum.

Ondan önce 2 yıl Gaziantep'te yaşadım, benim olduğum dönemde dev bir kasabaydı. Şimdi şehir makyajlı kasaba olmuş, pek bir şey değişmemiş. Ulaşım en azından birbirine entegre (belediye otobüsü, öho ve tramvay arasında tek kart ile aktarma yapılabiliyor. Buna çok dikkat ederim, Ankaranın en büyük eksiğidir.)

Ondan önce de 19 yıl Silifkedeydim, en huzurlu olduğum yerdir her gittiğimde fark ederim. Ancak yazları çok kötüdür. Yine de imkanım olsa kesin dönüş yaparım.
  • zwiegesprach  (29.03.17 14:33:51) 
istanbul - memnunum. her hafta sonu gidecek başka bir yer oluyor. ayrıca şehrin kültürel etkinlikleri çok fazla. bir de görülmemiş güzellikleri hep kalıyor. daha gezeceğim bir ton boğaziçi semti, köyü var. o yüzden seviyorum.


  • nathanieltroy  (29.03.17 16:16:36 ~ 16:17:38) 
aynı anda birkac sehirde birden yaşiyorum. bir yeri sevmeye vaktim olmuyor.


  • thewizardofearthsea  (29.03.17 16:21:56) 
2008 den beridir istanbuldayım sıkılmadım.


  • basond  (29.03.17 18:29:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.