[]

Uzak mesafe ilişkisi

Merhaba,
Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum ve çok kısa tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Kıtalar arası bir ilişki ve bir seneyi geçti, senede bir kere görüşüyüroz ve epey sıkıntılı bir süreç olmaya başladı.
temel nedeni : gelecek belirsizliği
o (kadın tarafı) türkiye'de ve ne olacağı belli değil ilerde buraya gelip gelemeyeceği ne zaman geleceği vs.
ben ise abd'deyim ve en az üç sene daha belki de daha fazla buradayım.

bu belirsizlikler bizi bitiriyor. en çok da beni, anksiyete başladı ciddi düzeyde, bi şeyler net olmayınca hayat ilerlemiyor benim için.
ne yapsak bilemiyorum, seviyorum da çok ama onun çekinceleri (burayla ilgili) öyle bir hale soktu ki beni sanki buraya gelse de mutsuz olacağız.

yapacak işi yok burada, benim maaşımla geçinemeyiz, geçinsek de bütün gün evde kalmasını ne ben ne o ister, sırf benim için tüm düzenini bozup istemediği bi yerde hiç bilmediği insanların arasında yaşaması ile ilgili çekincelerim var, mutsuz olacak diye... vs. vs. vs.
ben abd'ye gitmeden üç ay önce başladı ilişkimiz.
bi senedir de devam ediyor uzaktan. başladıktan sonra sadece bir kere gördük birbirimizi.
bilmiyorum devam etmek mantıklı mı değil mi , ne yapmam gerekiyor sağlıklı düşünemiyorum o yüzden belki deneyimli birileri görüş bildirir diye buraya yazmak istedim.

 
O iş yaş reis. Ben 500 km lik ilişkiyi yürütemedim ayda 1-2 kere görüşmemize rağmen. Bi yerden sonra git geller için maddiyat büyük problem oluyor. 1 senem havalimanlarında pazar günlerimi piç ederek geçti ve sonunda bitti. Her uzun mesafe ilişkisi bitmeye mahkumdur benim gözümde. Olmuyorsa zorlama bence.


  • Arthur Dayne  (29.03.17 08:42:01) 
Arthur Dayne'i çürütmeye geldim. 4 senelik uzak mesafe ilişkisini nişanla taçlandırdık iki ay önce, yaza da evleniyoruz.

Ama verebileceğim en iyi tavsiye gelecekle ilgili belirsizlikleri kaldırmak ve plan yapmak. Kaldı ki biz 5-6 haftada bir görüşüyorduk, yazları birlikteydik. Senede bir kez görüşüp ne zaman bir araya geleceğiniz de belirsiz olursa çok yıpranırsınız. Birinizden birinizin fedakarlık yapıp diğerinin yanına gitmesi lazım, "iki sene sonra birlikteyiz" diyebildiğiniz zaman o iki sene rahat geçer ama ne zaman bir araya geleceğiniz belirsizse 3-5 ayı bile zor geçirirsiniz. İki taraf da ilişkisinden ne kadar emin o önemli burada. Sevgiliniz yanınıza gelir, alışamazsa 3 sene sonra birlikte Türkiye'ye dönersiniz, çok zor değil. Amaç hayatı birlikte geçirmekse bunlar mesele olmaz.
  • gmzo  (29.03.17 09:26:30) 
Eger sen amerikaya gitmeden 1-2 yil once baslamis olsaydi derdim, bu sacmaliga katlanmak icin bir nedeniniz var, bir gecmisiniz var diye. Ama hicbir seyiniz de yokmus. Senede 1 gorusulecekse zaten olmaz, cile cekmeyi gerektirecek gecmisiniz de yok.

Bitirmek lazim. Gereksiz yipratici. Iki taraf icin de.
  • kuehles blondes  (29.03.17 10:11:35) 
Daha bir kere görüşmüşsünüz. Bir birinizi bu kadar kasmayın. Enerjinizi boşa harcıyorsunuz.


  • arnold schwarzeneger  (29.03.17 10:11:51) 
burdan bakınca hayatının en büyük hatası olacak gibi duruyor.

ki sen gitmeden 3 ay önce tanışmışsınız sadece. ve sadece senede bir sefa görüşebiliyosunuz? bu bi ilişki bile dğeil bence. boşa kürek çekip zamanı boşa harcamayın. ben bi kaç kere denedim. daha yakın mesafelerde bile gereksiz yük oluyor insana.
  • elorelia  (29.03.17 11:12:49) 
Arkadaşım ve sevgilisi beş yıldır aynı sebeplerden dolayı uzaktan yürütüyor. Çocuk yabancı, maddi durumu iyi değil ikisinin de ama para biriktirip görmeye geliyor yılda bir kere ya da kız gidiyor.


  • geçerkenugradım  (29.03.17 11:34:26) 
neye çekiniyorsunuz anlamadım. senin işin ve kalacak yerin var belli ki. gelsin yanında başlarda kaçak şekilde garsonluk vs yapar, bi okula falan başvursun gelsin nedir yani. türkiyede kalıp bombayla öleceğine kalk gel şurda hayatımızı yaşayalım de. ha yok gelemiyorum vs derse de böyle ilişki mi olur der ayrılırsın.


  • freya  (29.03.17 11:53:15) 
benim de sonradan uzak mesafeye dönüşen bir ilişkim olduğu için ılıman bir tavsiye vermeye gelmiştim ama birbirinizi 1 kere gördüyseniz bu nasıl iştir diye sormadan edemicem. 1 sene nasıl devam etti ben ona şaşırdım. hiç boşuna kendinizi yıpratmayın sen amerika'da o türkiye'de yoluna baksın.


  • sanguine mcqaer  (29.03.17 20:48:59) 
time to say goodbye


  • superb  (30.03.17 10:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.