[]

Youtube telif mevzuları

Barış Özcan'ın videolarına bakıyorum da filmlerden bayağı kesitler, müzikler falan havada uçuşuyor.

Bu arkadaş telif ödüyor değil mi Youtube'a veya telif sahibine? Eğitim amaçlı kanalım var vs. diyerekten yırtıyor mu veya?

Kendisine sordum Twitter'dan cevap vermedi :)

www.youtube.com

 
20 saniye kuralı var diye biliyorum. 20 saniyeye kadar kullanabiliyorsun.


  • fyodor fyodorovic  (29.03.17 01:34:02) 
benim bildiğim de 10 saniye kuralı var,
ayrıca Barış Özcan youtube tarafından dünya çapındaki 8 video evanjelistinden biri seçildi, belki muaftır bu kuraldan :)

  • luchetti  (29.03.17 01:36:02) 
İzlediğim oyun youtuber'larından biri bir videosunda "eğer oyunu oynarken bu kadar az konuşmaya devam edersem telif ödemek zorunda kalıcam" gibi bir cümle kurmuştu. O yüzden belki görüntülerin üstünde başka anlatıcı olması falan da telifi etkiliyordur. Bildiğimden değil, tamamen cümleden çıkardığım şeyden dolayı böyle düşündüm.


  • kaffle  (29.03.17 01:43:33) 
15 saniye,

ayrıca aşağıda filme atıf yapıyor yani kaynak gösteriyor
  • Northern Mariner  (29.03.17 01:54:56) 
on saniye beş saniye bilmemne yok gençler. basketbol mu oynuyoruz?

telif ücretini o ödemiyor. reklam parasından eser sahibine de para gidiyor. bu sistem content id geldiğinden beri var. allah razı olsun o content id'den ki biz koşturmak zorunda kalmıyoruz artık. benim eserlerimi kullanmaları eskiden beni sinir ederdi de uğraşamazdım. şimdi "ooh" diyip ellerimi ovuşturuyorum.
  • alperz  (29.03.17 08:22:51) 
video içerikleri 'fair use' kapsamındadır: www.youtube.com


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (29.03.17 11:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.