[]

Sinüzit

Oda arkadaşım bir aydır baş ağrısından ve nefes alamamaktan çatlayacakmış. Üç hafta önce ve geçen hafta doktora gitmiş, sinüzit teşhisi koymuşlar. İlk doktor bir haftalık antibiyotik vermiş, ikinci doktor 'Evet, gerçekten sinüzit' demiş ama bir ilaca gerek görmemiş. 'Durup durup başım ağrıyor, sol yanağın orası dolu. Oradan nefes alamıyorum' diyor. Sulu pompa diye bir şey denemiş. Tuzlu suyu bir burundan alıp diğer burundan vermek üzere bir rahatlatma pompası mı, öyle bir şey varmış ama rahatlamamış. Bildiğiniz rahatlatıcı bir yöntem var mı? Yeni bir doktora mı gitsin?




 
Birçok yöntem var rahatlaması için ancak bu yöntemlerin doktor tavsiyesi olmadan kullanılması daha büyük sorunlar oluşturabilir. Mesela burun spreyleri var, bir iki saatliğine de olsa rahatlatır, sonra arkadaşınız bu sprey olmadan yaşamak istemez, adım adım bağımlı olur ve daha büyük sorunlar ile uğraşır. Ya da önerilecek farklı bir ilaç var olan enfeksiyonun etkisini beklenenin aksine arttırabilir, farklı hastalıklara yol açabilir.

Bu sebeple -bence- bitki çayları, tuzlu su ile yıkama ve vicks vaporub'dan öteye gitmeyin doktora danışmadan. İlk aşamada tuzlu su olayı etkisiz gelmiş olabilir ancak beni çok rahatlatıyor mesela, belki tam kavrayamamıştır olayı, belki bir süre daha devam etmesi gerekiyordur. Ilık tuzlu su ile yapmaya devam etsin bir süre daha. Ayrıca vicks buharlaşan merhemin buharını solusun kaynar suya karıştırıp. Mümkünse hamam ya da buhar odasına gitsin. Yazın da denizde bol bol su kaçırsın burnuna. Bir sinüzit mağduru olarak benim rahatlamak için yaptıklarım bunlar.

Eğer bunlara rağmen şikayeti geçmiyor ise doktora bunu aktarıp çeşitli ilaç tedavilerini ya da ameliyat ihtimalini sorsun. Bir arkadaşımın burnunun yapısı sebebiyle ilaç tedavisinin fayda etmeyeceğine karar kılınmıştı ve bu yüzden ameliyat oldu, her gün iyi ki olmuşum diyor.

Geçmiş olsun, dilerim bir an önce sonlanır şikayetleri.
  • md11  (29.03.17 00:45:52) 
aferin sinüs alsın eczaneden. 8 saatte bir tok karnına birer tane atsın 4 gün. geçer. daha fazla kullanmasın.


  • fyodor fyodorovic  (29.03.17 00:52:16) 
Su pompasi dediginiz burun dusu mu?

Bende de sinuzit var ve burun dusu ilacsiz vb rahatlatiyor. Burun dusunu dogru uyguluyor degil mi? Pat pat bosaltiyor tum sinusleri cubku.
  • kuehles blondes  (29.03.17 01:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.