[]

kira gelir vergisi hesaplama işlemlerini muhasebeciye yaptırsak

bu işin ortalama ücreti nedir? ne verilmeli?




 
adamın ne kadar zamanını alacağına gore değişir. belgelerin hazırsa 200 tl fişekle. uğraştıracaksan daha çok.


  • stewie  (28.03.17 16:44:58) 
daha acık izah edeyim o zaman. toplam 4 daire icin yapacak/ hazırlayacak bu beyanname midir nedir. belge falanda vermedim adama. adrestir, kimlik bilgileridir onları verdim o kdr.


  • all girls dream  (28.03.17 16:47:36) 
buyrun.

archive.ismmmo.org.tr

asgari 128 tl.

tablo 2, 1-c
  • stewie  (28.03.17 17:00:02 ~ 17:00:23) 
eger goturu bedelse yani gercek gider gostermeyecekseniz internette cok basitce kendiniz yapabilirsiniz.


  • kassiopeia  (28.03.17 17:34:57 ~ 17:35:32) 
Götürü bedel nedir


  • all girls dream  (28.03.17 17:35:56) 
pardon goturu gider yazacaktim. isten aklim karisti.

vergi dairesi size iki secenek sunuyor goturu gider mi gercek gider mi, goturu giderde direk kendisi hesapliyor zaten ne kadar odeyeceginizi. gercek giderde iste vergiye tabi gelirden bazi seyleri dusebiliyorsunuz (ki bunun nasil oldugunu tam bilmiyorum ben). dedigim gibi goturu giderse cok rahat kendiniz yaparsiniz.
  • kassiopeia  (28.03.17 17:43:21) 
evi yeni aldıysan götürü gider değil gerçek usulü seçmelisin. ödeyeceğin vergi çok fark eder. burada smmm önemli. ikisini de sana hazırlasın. ne kadar vergi ödeyeceğini çıkarsın. en uygununu seçersin. adama vereceğin ücreti de haketmiş olur.


  • stewie  (28.03.17 17:48:05) 
Bağlı olduğun vergi dairesindeki memurlar yapıyor ücretsiz. Gib'in sitesindeki broşürü okursan kendin de yapabilirsin aslında. Dün benim cevap verdiğim şu duyuruya bak, götürü ve gerçek gider farkını anlamak için: (git: 1177768)

Beyanname vermeden önce şu sorulara cevap ver:

- Dairelerin tamamı tapuda aynı kişi adına mı kayıtlı?
- Tapu sahibinin kira gelirinden başka bir geliri var mı? (kendi işyeri, ücretli çalıştığı bir yer, devlet tahvili gibi gelirler vs.)
- Hisseli tapu var mı?
- Daireler mesken olarak mı yoksa işyeri olarak mı kiraya verildi?
- Dairelerden kaç tanesi son 5 yıl içinde satın alındı? Son 5 yıl içinde alınan dairelerin tapudaki satış bedeli ne kadar?
- Daireler için 2016 yılında ne kadar masraf yapıldı? (emlak vergisi ödemeleri, dask sigortası, konut sigortası, asansör, aydınlatma, çatı onarımı gibi genel masraflar, daire içi yapılan tadilat ve onarımlar, boya-badana işleri, kısaca makbuzu olan tüm giderler)
- Daireler için konut kredisi kullanıldı mı? Evet ise 2016 yılında ne kadar faiz ödemesi yapıldı?
- 2016 yılında tapu sahibinin kendisi, eşi ve çocukları için yaptığı tüm sağlık ve eğitim harcamaları ne kadar? (hastane masrafları, okul taksitleri vs.)
- Tapu sahibi adına yapılan sigorta prim ödemeleri var mı?

Bunlara göre elinize geçen net gelir hesaplanıp vergisini ödeyeceksiniz. Kısaca elinizde makbuzu olan ve gösterebileceğiniz tüm giderleri hesaplayın. Bütün yaptığınız harcamalar aldığınız kiralardan düşülerek gelir hesaplanıyor. Harcamaları gider olarak gösterirseniz ödeyeceğiniz vergi çok fark eder.
  • neyehbe  (28.03.17 18:44:15 ~ 18:46:16) 
gibin internet vergi dairesine girdiğinde zaten hesaplamayı otomatik olarak yapıyor. onun dışında karışık bir durum varsa sor yardımcı olurum.


  • cilekli krep  (28.03.17 18:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.