cok degerli lazarus, öncelikle ilk ders, fotografi makine cekmez, fotografci ceker. bu sebeple fotograflar bekledigin gibi degilse, makine ile ilgili degil. ışık ve açı bilmen, kadraj, bir miktar kompozisyon bilmen gerekiyor. bunlar icin de birkac sene fotograf izlemen, cekilmis fotograflara bakman, ben olsam nasil cekerdim demen gerekiyor. ancak ondan sonra istedigin gibi fotograflari cekebileceksin.
lens 20-80 ise diyafram araligi cok tatmin edici olmayabilir,birisi lens ne diye sordugunda odak ve diyafram söylersin ki karsindakinin fikri olsun. standart lens dediginde ben birsey anlamiyorum mesela. simdi diyelim ki artik ne cekecegine karar verdin, o lens senin icin iyi bir tercih degil, canon 5d bok yemis, lens kötü olduktan sonra o fotograflar yine kötü cikacak.
teknik konularla ilgili bilgiler elbette teknik olacak, basit bir dille özetlenebilecek bir makine degil 5d, senin isine yaramayacak bir sürü özelligi var. onlarin arasinda kaybolursun. sen simdilik sadece fotograf cek, bir süre sonra deneye yanila ögreneceksin.
sevgiler saygilar.
0