[]

Elimde Canon 5D Classic makine var...

...mekân fotoğrafları çekmeyi seviyorum, ancak fark ettim ki ben bunu randımanlı kullanamıyorum. Birkaç gündür sitelerde dolaşıyorum. Bilgiler çok teknik, teknik dilden hiç anlamıyorum. Bana bu aletin temel fonksiyonlarını basit bir dille özetleyebilecek vasıflarda aklı başında, saygın, yardımsever bir arkadaşla bir araya gelip kıymetli desteğinden faydalanmak istiyorum. Var mı kurban?

Yemek+SSK


 
şehir neresi? yardımcı olabilirim


  • paçalı don  (28.03.17 09:49:25) 
Lens ne ?


  • thewizardofearthsea  (28.03.17 09:56:08) 
@paçalı don, şehir İstanbul.
@thewizardofearthsea, lensin markası tamron, standart lens.

  • lazarus  (28.03.17 09:59:25) 
standart lens diye lens olmaz :) 50 mm mi ? 15-55 mi ? onu soruyor.


  • fyodor dostoyevski  (28.03.17 10:18:33) 
@fyodor dostoyevski, 28-80 mm. :)


  • lazarus  (28.03.17 10:28:16) 
izmir'de olaydın yardımcı olurduk. kıfsmet. ilk olarak enstantane, diyafram ve iso arasındaki ilişkiyi öğren. fotoğrafçılığın yüzde 90'ı bunlar çünkü.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (28.03.17 11:09:21) 
cok degerli lazarus, öncelikle ilk ders, fotografi makine cekmez, fotografci ceker. bu sebeple fotograflar bekledigin gibi degilse, makine ile ilgili degil. ışık ve açı bilmen, kadraj, bir miktar kompozisyon bilmen gerekiyor. bunlar icin de birkac sene fotograf izlemen, cekilmis fotograflara bakman, ben olsam nasil cekerdim demen gerekiyor. ancak ondan sonra istedigin gibi fotograflari cekebileceksin.

lens 20-80 ise diyafram araligi cok tatmin edici olmayabilir,birisi lens ne diye sordugunda odak ve diyafram söylersin ki karsindakinin fikri olsun. standart lens dediginde ben birsey anlamiyorum mesela. simdi diyelim ki artik ne cekecegine karar verdin, o lens senin icin iyi bir tercih degil, canon 5d bok yemis, lens kötü olduktan sonra o fotograflar yine kötü cikacak.

teknik konularla ilgili bilgiler elbette teknik olacak, basit bir dille özetlenebilecek bir makine degil 5d, senin isine yaramayacak bir sürü özelligi var. onlarin arasinda kaybolursun. sen simdilik sadece fotograf cek, bir süre sonra deneye yanila ögreneceksin.

sevgiler saygilar.
  • thewizardofearthsea  (28.03.17 11:22:07) 
zaten yazılmış, iso diyafram enstantane, ışık ve kompozisyon. bunları bildikten sonra çektiğiniz fotoğrafların randımanı 10 kat artar. makineniz zaten güzel. internette onlarca türkçe on binlerce ingilizce kaynak var. halledersiniz, kolay gelsin.


  • fyodor fyodorovic  (28.03.17 15:25:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.