[]

Havayı geçiren ama sesi geçirmeyen bir madde

var mıdır? yoksa da mümkün müdür? mesela cama sineklik gibi taktığında içerisinin havalanmasını sağlayacak ama ses geçirmeyecek bi filtre veya madde?




 
var ama o öyle çalışmıyor :)

endüstriyel olarak teorik olarak var çalışmalar, ama ciddi olarak yok.

fakat siz kendiniz yapabilirsiniz.

çok basitçe çift camı her iki cam olacak şiekilde delin ve deliklerden pipet geçirin. hava girer ses girmez. ses girmezden kasıt, uyurken dahi rahatsız olmazsınız. bazı frekanslar titreşim değerlerinden ötürü illaki girecektir ama dediğim gibi çok çok az gelir.
  • kurnaz  (27.03.17 22:04:11 ~ 22:05:17) 
camların kalınlığı ve pipet uzunluğu ne kadar olmalı hocam? teşekkürler. :)

tamam hava girer de benim istediğim kadar girer mi, orası ayrı. ben bildiğin yüzüne rüzgar vuracak kadar hava girmesinden bahsediyorum. yani estiğini hissedebilecek kadar. pipetli cam o randımanı verir mi?
  • zirrealist  (27.03.17 22:09:54) 
active noise cancelling ile yapılabilecek bir şey gibi geliyor bana ama o ölçekte var mıdır bilemedim.


  • okumayi sevmeyen okur  (27.03.17 22:12:19 ~ 22:13:44) 
@zirrealist. eve sürekli hava sirkülasyonu yacak havalandırma kurup vantilatörle bunu yapabilirsiniz bence :)

hesap kitap yapmak lazım bir yerimden uydurmayayım sayıları. ama biz 3.14 cm uzunluğunda alalım pipetleri. uzunluğu kısaltıp inceliği azaltabiliriz. dediğim gibi hesap kitap işi.
  • kurnaz  (27.03.17 22:12:35) 
senin durumun icin bir madde bilmiyorum ama havalandirma ozellikli pencereler var. Pipet olayina benzer calisiyor. Almanyada "Selbstlüftende Fenster-Kendi kendine havalandiran pencere" deniliyor. Bu pencerede gecirken hava kanllari var bu kanallardan kontrollu hava gecisi saglaniyor boylece pencereyi acmadan evi havalandiriyorsun. Ayni sekilde evdeki isinin disari kacmasi da onleniyor, kisin da hem evi havalandirip hem de enerji tasarrufu saglamis oluyorsun. Ayni sekilde gurultuyu de pipet gibi engelliyor.
www.schneider-bogenfenster.de

  • emrahday  (27.03.17 22:23:11) 
hava olmadan ses iletilmiyor zaten.


  • 1adam  (27.03.17 22:39:02) 
Öyle madde olsa kumaş üretir don yaparlar. Cayır cayır osururuz sonra xd


  • hasmetizm 2046  (27.03.17 22:44:31) 
ben daha çok kumaş gibi bi şey olsa diye düşündüm. bazı tişörtler var ya teri dışarı atıyo falan. onun gibi. elini dışarı uzatabileceğin, arada bi bez varmış gibi olacak ama ses geçirmeyecek.


  • zirrealist  (27.03.17 23:09:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.