[]

Tercih edilen ağ türü ve mobil veri kullanma

Seçenekler arasına anlamaığım kısaltmalar koymuşlar, hangisini seçmeliyim yardım edebilir misiniz?
Yalnızca WCDMA
Yalnızca GSM
WCDMA (tercih edilen)/GSM
LTE( tercih edilen)/WCDMA/GSM

Ben evdeyken wfi dışardayken GSM kullanmak istiyorum.

Bir de mobil veri kullanamıyorum. Mobil veriyi aktifledim, dolaşımda mobil veri kullanımına izin verdim, olmadı. Ne yapmam lazım?

 
Sonuncuyu seçeceksin. LTE dediği bizim 4.5G hızı işte. Sırayla 3g ve daha düşük hızlardaki networkleri de deniyor. Ama 4.5G olmasın, daha yavaş olsun, kotadan gitmesin dersen 3g için WCDMA seçeceksin.

Ayrıca kesinlikle dolaşımda mobil veri seçeneğini işaretleme. Yurtdışında dolaşımda iken (roaming) mobil veri kullanırsan özel bir yurtdışı paketin yoksa binlerce liralık fatura gelir.
  • neyehbe  (27.03.17 17:43:20 ~ 17:45:26) 
Teşekkür ederim neyehbe.

Sunucuyu tanıttım. Yanlış mı tanıttım bilmiyorum. Şöyle yaptım:
Mobil ağ ayarlarından servis sağlayıcıları arattım, kendi şebekemi işaretledim.
Listede iki tane Türkcell internet seçeneği vardı birinde minik kutu içinde 3g yazıyor diğerinde 2g yazıyor. 3g olanı işaretledim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (27.03.17 17:59:08 ~ 18:01:36) 
Normalde sim kartı takınca otomatik olarak ağ ayarlarını yüklemesi gerekli telefonun. Senin elle bir erişim noktası girmene gerek kalmıyor.

Öncelikle senin servis sağlayıcı aratıp şebeke seçimi yapman gerekmiyor. Hatta yapmamalısın. Cihaz sim kartın tanımlı olduğu şebekeye otomatik olarak bağlanıyor. Yani şebeke seçiminde otomatik olnaı seçeceksin.

Erişim noktası için de APN bilgilerini girmen gerekli. Ben Vodafone kullanıyorum. Turkcell için cihazına uygun ayarları şu sayfadan yapabilirsin:

www.turkcell.com.tr

Örneğin Samsung Galaxy S6 internet ayarları şurada:

www.turkcell.com.tr

TURKCELL-ISP isimli bir erişim noktası yaratmalısın.
  • neyehbe  (27.03.17 18:20:23) 
Eheh, galiba yanlış anlattım ben :)

Telefon hattımda bir sorun yok, normal kullanıyorum. Evdeyken evin internetini wifi bağlanıp kullanıyorum onda da bir sorun yok. Turkcell hattıma tanımlı interneti dışarı çıkınca kullanmak istiyorum. İşte bunda sorun var, "İnternete bağlı değilsiniz" diyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (27.03.17 20:13:29) 
Tamam, ben de paketine tanımlı internetini kullanman için gerekli adımları anlattım zaten. Esasında senin hiçbir ayarı yapman gerekmiyor, sim kartından bu bilgileri alıyor diyorum. Sunucu filan tanıtmışsın, servis sağlayıcılarından şebeke seçmişsin vs. Bunları yapmamalıydın zaten.

Ama istersen manuel olarak, yani illaki elle yapacağım diyorsan yukarıda verdiğim linkten kendi telefonunu seçip ilgili ayarları yapmalısın. Kontrol edeceğin iki şey var, o da önce mobil veri açık mı, ikincisi de TURKCELL-ISP isimli ve ayarları linkte belirtilen şekilde yapılmış bir erişim noktası tanımlı mı? Verdiğim linkteki adımları takip ettin mi?
  • neyehbe  (27.03.17 20:49:35) 
Evet, linkten telefonumun markasını bulup baktım, ağ ayarlarını hatasız yapmışım.

şimdi tekrar denedim "kablosuz veya hücresel verinin açık olduğundan emin olun" diyor.
"hücresel veri"ye tıkladım, "Maalesef com.android.phone işlemi durdurdu " dedi.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (27.03.17 21:18:28) 
Ayarlardan telefon durumuna bakmıştım IP adresi vardı şimdi tekrar baktım ıp kullanılmıyor diyor.
ıp varken de girememiştim.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (27.03.17 21:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.