[]

Sağlıklı/sağlıksız insan yaralanması arasındaki fark

Can sıkıntısından aklıma bu düşünce takıldı.
Bazı insanlar ufacık yaralanmadan ölürken bazıları çok ölümcül yaralardan kurtuluyor. Bunun sebebi sağlıklı olmakta mı? yoksa acı direncinde mi?

Ayrıca sağlıklı bir insanın kan dolaşımı hızlı olur diye düşünüyorum. Bu insan yaralanınca daha hızlı kan kaybederek ölümünü hızlandırır mı?

Bir de neden bunları düşünüyorum?

 
Bağışıklık sistemi güçlü olan hayatta kalıyor. Ebola'dan kurtulan Amerikalı bir doktor var mesela.


  • neferkitty  (27.03.17 12:36:12) 
Bazılarının bağışıklığı fazla çalışır mesela. Ama bu da bir hastalık.
Yaradan ölen insanlar muhtemelen enfeksiyondan ölüyorlar.
Kan dolaşımın hızlı olması belki de iyi değildir. Yani kalbi fazla çalıştığı için dolaşımı hızlıysa iyi birşey değil bence.
Bunları düşünmenin sebebi hasta olmayı istememen olabilir.
  • uyusam iyi olur  (27.03.17 13:11:41) 
insan zihninin de beden üzerinde ciddi bir etkisi var. placebo diye bir şey var veya psikosomatik hastalık diye bir şey var sonuçta. mide ağrısı şikayetiyle filan gelip psikiyatri servisine yönlendirilen bir sürü hasta var.

detaylarını çok az hatırladığım bir araştırma vardı. galiba aynı yaşlarda aynı seviyelerde kanser hastalarından, iyileşebileceğine inananların iyileşme oranının çok daha fazla olduğunu gösteriyordu.

discovery science'daki süper insanlar programında gösterdikleri keşiş gibi bir adam vardı. adam otonom çalışan bağışıklık sistemini bilinci ile kontrol etmeyi öğrenmiş yıllar içinde. meditasyonla vücudundaki adrenalin salgısını filan değiştirebiliyor, sanki ölmek üzere olan bir insanın savunma konumuna geçirebiliyordu vücudunu.

bu adamı çıplak olarak 1 saat boyunca -20 derecelik buz tankının içinde tuttular ve 15 dk'da bir vücut sıcaklığını ölçtüler. adam 30. dakikade 34 derece olan vücut sıcaklığını 45. dakikada 35 dereceye yükseltti. normalde imkansız bir şey :)
  • otonomo  (27.03.17 15:01:02 ~ 15:01:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.