[]

galiba devran dönmeyecek?

şimdi gittikçe rezillikler artıyor ülkede orası kesin. tamamen bir kaos içerisindeyiz falan ve yakın zamana kadar 1 noktada kırılacak ve ondan sonra devran dönecek diye düşünüyordum ama sanırım bu çöküş, bu kaos kendi düzenlerini kurmaları ve devamını sağlamaları için bir geçiş süreci olacak. siz ne düşünüyorsunuz?




 
bu devranın dönmesi ya da en dibe batıp, sonra yüzeye çıkma süreci birkaç yıl olabileceği gibi, onlarca yıl da sürebilir.

hiçbir şey aynı kalmaz.
ümitsizliğe kapılmanın anlamı yok.
bu da bir dengeden ibaret.
kaosun sonrası yükseliştir genelde.
bekleyip göreceğiz.
  • blatta hiberna  (27.03.17 02:06:02) 
donmeyecek bence de. daha kotu olacagini dusunuyorum. gencligimin boyle bir ulkede gececegini kabullendim. kenara doviz de ayirmaya basladik. iyice boka sararsa ben kacar! hatta asagidaki duyuruyu da bu sebepten acmistim :D


  • greenback  (27.03.17 02:06:58 ~ 02:10:06) 
@blatta neyleyim ben 60 yaşındayken dönen devranı :) ki şu önümüzdeki 5-7 yıl böyle devam ederse imkanı yok 50 yıldan önce değişen bir şey olmaz.


  • pilavmaker  (27.03.17 02:09:24) 
Sanirim cografyadan dolayi kaderimiz bu. Ne Avrupali olabilivez ne de Orta Dogulu. Ara bolgedeyiz iste. Ukrayna'da da ayni sorun var ornegin. Ne Rusya olabiliyorlar ne de Avrupa.

Bizim sorunumuz cok eskiye dayali. Yeni bir sey degil. Hazerfen Ahmet Celebi'yi surgun eden zihniyet bugun Tubitak'ta. II. Mahmut'un reformlarina karsi cikan kitle o zaman Osmanli'nin modernlesmesine karsiydi bugun Turkiye'nin cagdaslasmasina karsi. Bugun gericiler guclu sonra belki demokrasi guclenecek belki ardindan yine gericiler donecek. 1923'ten 2002'ye kadar 80 yil gecti. Belki yine bir 80 yil gecmesi gerekli.
  • Traveller  (27.03.17 02:11:21) 
Devranın döneceğine inananlardanım. Babam hep 'Bu dünya Büyük İskender'e kalmamış, kime kalsın' der. Bİr gün bildiğimiz her şeyin tepetaklak olacağına inanıyorum ama o günü göreceğime inanmıyorum.

İran'ı ele alsak, kaç bin yıllık Pers kültürü; Greklerle, Mısırlılarla birlikte eski dünyanın sahipleri, kültür fışkırıyor topraklarından. Son 30 seneleri ile İran'ı değerlendirmek veya İran kültürüne yüklenmek büyük ayıp olur. Onların da günü gelecek devranı dönecek ama yavaş yavaş. Birkaç nesil arada heşlenecek belli ki.

Keza İspanya'nın Franco rejimine bakalım. Devran öyle bir dönmüş ki, özgürlükler bize göre tavan. Hatta özgürlükleri ile ünlü ülkelerden biraz daha özgürler bence, ekonomi batmış, o ayrı ama Franco dönemindeki birine bugünkü İspanya'yı anlatsan yüreğine iner. Franco 36-37 yıl yönetimde kalmış. Aradaki nesiller heşlenen nesiller olmuş.

Ben bizde de öyle olacağına inanıyorum; bir 5-6 nesil heşlendikten sonra kendine gelecek. 'Benden sonra geleni ben ne yapayım. Dünyaya bir kere gelmişim, o da buna denk geldi' diyebilirsin, haklı da sayılırsın ama nasıl ki Franco zamanında harcanan nesil ya da geçmişte başka nesillerde ezilen kişiler bireysel olarak şu anın Türkiye'si için hiçbir şey ifade etmiyor, ileride de biz kimse için bir şey ifade etmeyeceğiz zaten bireysel olarak. Önümüzdeki seçeneklerden tercih yapacağız ve yapacağımız tercihler bizim kaderimiz olacak. Sadece bizim kaderimiz olmayacak, ülkenin de kaderi olacak.

Açıkçası tarihin geneline baktığımızda (son 15-20 yıl değil), biraz Avrupalı biraz Orta Doğulu olmak da isterim ben. Beyrut'un Doğu'nun Paris'i olduğu zamanlar, Halep'in o kültürü; şu son dönemde sömürülene kadar, ne kadar gurur duyulası bir güzellikmiş. Bırakmamışlar ki insanlar o güzelliği yaşasın. Bildiğimiz çukur olmuş, bataklık olmuş.
  • aychovsky  (27.03.17 02:18:59 ~ 02:22:34) 
valla ortaçağ avrupası saçmalığın dibine vurup sonra da aydınlanma çağı yaşamıştı 300 küsür yıl önce.

anadolu ve orta doğu coğrafyasının artık nasıl bir dip anlayışı varsa hala vuramadık o dibe :) bir vurabilirsek biz de aydınlanacağız ama artık bu yüzyılda mı olur, gelecek bin yılda mı olur, kısfmet.
  • otonomo  (27.03.17 02:21:52 ~ 02:22:24) 
@vegas inanın cemaatin tüm üyeleri, en az bulaşanı bile sınırdışı edilse umrumda olmaz, sevinirim hatta. ama bir kere akp'nin cemaatle mücadelesine inanmıyorum(siyasi kanada dokunulmaması vs. bunlar sayfalar sürecek konular).
benim bahsettiğim de o değil zaten. resmen akp seçmeni %50'nin karşıdaki %50'ye ezici bir tahakküm kurması, bu %50'nin hayatın her alanında ezilmesi, devletten dışlanması, medyadan dışlanması, her gün tüm devlet adamlarınca aşağılanması, ağzını açamayacak hale gelmesi vesaire vesaire.
üstüne kavgalı olmadığımız ülkenin kalmaması, giderek yalnızlaşıyor olmamız, rusya'nın aç bir ayı gibi bunu dört gözle beklemesi, yani bilmiyorum ben mi abartıyorum, sizce ülkenin tüm problemi fetöden dolayı yaşadığımız kaos mu?
  • pilavmaker  (27.03.17 02:23:41 ~ 02:24:18) 
devran dönecekmiş.
iran'dakiler de düşünüyorlardı heralde devran dönecek diye ama
bir türlü dönemedi o devran :)
  • supermatik  (27.03.17 02:46:06 ~ 11:02:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.